Valse start voor OWC de Zwaluwen in Usquert

 In Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Voorpagina, Wedstrijdverslag

USQUERT – Op zaterdag 7 maart stond de Ronde van Groningen op het programma. Namens OWC de Zwaluwen stond er een groep enthousiaste renners aan de start die stonden te popelen om hun seizoen af te trappen. De Ronde van Groningen staat bekend als een waaierkoers. Ook dit jaar stond er veel wind en dit eisten hun tol voor de renners van OWC. Het peloton werd in stukken uiteengeslagen en de wind had de renners van OWC de Zwaluwen in zijn greep. Na een goede generale repetitie in de trainingskoers in Emmen, een week voor de Ronde, kon OWC de Zwaluwen geen potten breken.  Steyn Lamberink deed verslag.

De wind zorgde er zoals elk jaar weer voor dat het peloton in stukken uit een werd geslagen. Vlak voor halverwege koers reden er nog maar vijf groepen in de wedstrijd, waarvan achttien man de eerste waaier bevolkten. Deze groep zou het in het laatste uur met elkaar uitvechten voor de zege in Usquert. Helaas waren de renners van OWC de Zwaluwen toen verslagen. Na zo’n 100 kilometer koers werd de derde waaier door de jury uit koers gehaald. De afstand tot aan de kop van de wedstrijd was te groot geworden. Steyn: “Dit was mijn eerste klassieker bij de elite/belofte. Een wedstrijd van 174 km met veel wind en met een groot aantal kleppers aan de start. Samen met de meeste van mijn ploeggenoten kwamen we door de waaiervorming in de derde waaier terecht. We konden in deze groep mooi meedraaien. Helaas moesten we na ongeveer 100 km verplicht stoppen van de jury wegens te grote achterstand. Desondanks heb ik van de wedstrijd genoten.

Helaas heeft niemand van OWC de Zwaluwen de finish gehaald. De wind had vrijspel en dat maakte het een zware koers. Het peloton brak in een meerdere stukken op de smalle wegen in Groningen. Nadat de rust een beetje was wedergekeerd, kon de schade worden opgemaakt. We zaten met vijf man in de derde groep. En twee man in een groep daarachter. Deze beide groepen werden uit koers gehaald. Zo was niet het begin van het seizoen waar we op hadden gehoopt. Gelukkig is het seizoen nog lang en komen er nog een hoop koersen aan! Daarom kijk ik vooruit, vooruit naar de komende koersen!”

Recent Posts