[wpseo_breadcrumb]

Ren- en toervereniging Oldenzaalse wielerclub O.W.C

De OWC is opgericht in 1948 en is al sinds de jaren ’60 een ontmoetingspunt voor velen die in de regio Twente de wielersport beoefenen. De identiteit van de OWC weerspiegelt zich in de vele disciplines die zij binnen haar geledingen heeft maar ook door de synergie tussen prestatiesport en breedtesport.

Iedereen kan binnen zijn mogelijkheden een eigen invulling geven aan het beoefenen van de wielersport. Vanzelfsprekend geeft de OWC de uitdaging, de stimulans en de faciliteiten om het telkens weer beter te doen. We beschikken over gediplomeerde trainers en een geweldige accommodatie met o.a. een wielerbaan en een clubgebouw in Het Hulsbeek te Oldenzaal. Beide zijn bereikbaar op: Oude Almeloseweg 1, 7576 PE Oldenzaal.

De OWC behoort tot de vijf grootste wielerverenigingen van Nederland en kenmerkt zicht door haar regionale karakter met een landelijke uitstraling.

De gemeente Dinkelland schreef na een intensieve samenwerking bij de organisatie van het NK Wielrennen: “OWC is een vereniging, een parel voor de wielersport, een vereniging die de belangen van de wielersport dient. Uw vereniging verdient veel lof, waardering en respect.”

De nationale bekendheid en uitstraling heeft de OWC verdiend door de vele nationale en internationale sportprestaties. Olympische titel, Wereldtitels, Nationale- en Regiotitels zijn behaald in de rijke historie van de ruim 70-jarige club. Die historie vormt voor ons een springplank naar de toekomst.

De vereniging is opgericht op 10 augustus 1948 en vormt een rechtspersoon als gevolg van de Koninklijke goedkeuring van 1 april 1950 en de notariële akte van 31 augustus 1982. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Enschede onder nummer 40075147.

De algemene ledenvergadering bezit de hoogste zeggenschap. Alle leden hebben één stem en kunnen deze tijdens een vergadering uitbrengen. Het hoofdbestuur, benoemd door de algemene ledenvergadering, voert het beleid uit.

Clubkleding van OWC

OWC leden zijn al heel veel jaren goed herkenbaar aan het kenmerkende felgele clubtenue. Er is gekozen voor een hoogstaande kwaliteit kleding van het merk Bioracer en daarvan is een breed assortiment beschikbaar voor de leden.

Word lid van OWC en

Fiets met ons!