OWC ook actief op trainingskamp Mallorca

 In Nieuws | Elite - Beloften

MALLORCA – Veel wielerteams beleggen jaarlijks een trainingskamp in het buitenland. Zo was er een delegatie van OWC traditiegetrouw naar het Spaanse Benidorm, maar er was ook een groep renners naar het Spaanse Mallorca. Zeven renners en begeleiders vertrokken voor een trainingsweek naar de zon. Jorrit Nijland deed verslag.

“Dit jaar waren wij, een groep van 7 renners (Ruben Dracht, Marnick Duivelshof, Steyn Lamberink, Jorrit Nijland, Hubert Nijland, Hans Rekers en Mike Vliek) gevlucht voor storm ‘Ciara’ en ‘Dennis’ en zaten wij onder perfecte trainingsomstandigheden op het mooie Spaanse eiland Mallorca. Na een goede vlucht kwamen we zaterdagmiddag aan bij ons hotel. Een mooi en goed hotel aan de boulevard vlakbij Palma. Nadat we ons op de kamers hadden gesetteld, werden de fietsen opgehaald en klaargemaakt voor de volgende ochtend. Klaar om de eerste kilometers te maken.

De week stond onder begeleiding van Hans Rekers. Het mooie voor ons was dat hij al ruim 15 jaar bekend is met Mallorca. Hij weet dus als geen ander de weg op dit eiland, maar weet ook perfect de lekkere cafétjes te vinden voor een goede koffiestop met een broodje of taartje.

Gedurende de week werden er verschillende soorten trainingen afgewerkt. Dankzij het veelzijdige landschap biedt Mallorca de mogelijkheid om zowel vlak als heuvelachtig te trainen (wat goed is voor de snelheid), maar ook om de hoogte in te gaan. Hans leidde ons naar de mooiste beklimmingen op het eiland, die onder meer een prachtig uitzicht op de kust gaf. Zo hebben wij onder meer de Sollèr bedwongen, alsook de klim van Valldemossa. Om de week goed af te sluiten werd er op de laatste dag een rit van 200 km gemaakt waarbij de klim van de Puig Major en de Sa Calobra werden beklommen.

Al met al hebben we een mooie maar ook een goede trainingsweek afgelegd met elkaar als team. Niet alleen zijn we fysiek gegroeid, maar ook was het een goede week om als groep wat meer naar elkaar toe te groeien.”

Recent Posts