Home / Afdelingen / Toerafdeling

Toerafdeling

Onder toerfietsen wordt in het algemeen het fietsen van tochten op de openbare weg zonder wedstrijdelement verstaan. Binnen de OWC toerafdeling zijn een 5-tal groepen waarin de leeftijden van de leden uiteenlopen van ca. 30 jaar tot zelfs 80 jaar.

Afhankelijk van je prestatieniveau en ambitie kun je aansluiten in één van de groepen. Het verschil wordt met name gemaakt in de gemiddelde koerssnelheid. Als u na een rit vindt dat er te hoge of te lage eisen werden gesteld dan kunt u vanzelfsprekend van groep wisselen.

Toer afdeling

1.
Diverse groepen en niveaus
2.
Evenementen deelname
3.
Eigen toertochten
4.
circa 250 leden

Het toerfietsen vormt een invulling van de vrije tijd die de voldoening geeft om lekker, nuttig en goed bezig te zijn. Dat kan alleen of in een groep. Als u in groep fietst beleeft u daar meer plezier aan.

Er wordt gereden in verschillende groepen met groepscoördinatoren. Deze zullen erop toezien dat er homogene groepen worden gevormd met betrekking tot de grootte en het fietsvermogen.

Er zijn clubritten op zondagochtend, dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond. Daarnaast fietst de “Fitte Vutters Fietsclub” op nog eens op woensdagmiddag en wordt er regelmatig op de vrijdagmiddag gefietst met alle belangstellenden.

Bekijk hier onze verschillende groepen en trainingstijden.

Naast de eigen clubritten wordt er ook regelmatig op de zondagochtend met de club deelgenomen aan georganiseerde toertochten in de regio.

Doordat er op de openbare weg wordt gereden is veiligheid een zeer belangrijk issue. Binnen de groep bestaan groepstekens om elkaar te waarschuwen bij mogelijk gevaar.

De gezamenlijke intentie voor alle toerfietsers is: Samen uit, samen thuis!

Na afloop van de rit op zondag en woensdagmiddag  is er in het clubgebouw de gelegenheid voor een kop koffie, iets fris of een biertje. Hierbij heeft men de gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en mooie belevenissen uit te wisselen.

Evaluatie toerafdeling

De OWC en haar toerafdeling vindt het belangrijk om terug te blikken en voorruit te kijken. Dit gebeurt tijdens een jaarlijkse evaluatieavond waarin verschillende punten met elkaar besproken worden. Zo worden ook de georganiseerde toertochten geëvalueerd.

Bekijk hier de notulen

Wij zijn sociaal volg ons!

DEEL JOUW OWCMOMENTEN OP INSTAGRAM

#OWCTOERAFDELING

Word lid van OWC en

Fiets met ons!