OWC annuleert door coronavirus clubactiviteiten tot 1 juni

 In Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Nu het Coronavirus ook Nederland steeds meer in zijn greep krijgt, worden er vanuit het RIVM maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. De NTFU heeft op basis hiervan alle wielerverenigingen opgeroepen om clubbijeenkomsten zoals vergaderingen, clubritten, trainingen en vieringen af te gelasten. OWC volgt de richtlijnen van het RIVM en daarmee de oproep van de NTFU. Dit houdt in dat OWC alle clubactiviteiten tot 1 juni annuleert, ook blijft het clubgebouw tot die tijd gesloten. Dit betekent ook dat de jaarvergadering naar een ander moment wordt verplaatst. De KNWU en NTFU hebben tevens alle wedstrijden, toertochten en andere evenementen tot 1 juni afgelast. 

*** UPDATE 16/03/2020***

In aanvulling op eerdere berichtgeving worden alle genoemde maatregelen verlengd tot 6 april. Als vereniging volgt OWC hiermee de richtlijnen van het RIVM, de KNWU en de NTFU. Dit maakt dat alle bijeenkomsten die door OWC zijn georganiseerd worden opgeschort tot een nader te bepalen moment. Als vereniging juicht OWC het toe dat haar leden bewegen! Echter vraagt het bestuur met klem om dit alleen te doen en niet uit te wijken naar andere plekken om gezamenlijk alsnog te fietsen. Dit draagt niet bij aan de preventieve maatregelen tegen bestrijding van het Coronavirus.

*** UPDATE 23/03/2020***

Na aanleiding van de opnieuw verscherpte maatregelen vanuit het kabinet is OWC genoodzaakt om alle clubactiviteiten tot 1 juni te annuleren. Het kabinet heeft een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het virus te bestrijden. Verder gaat de politie boetes uitdelen aan mensen die zich in de buitenlucht of in winkels niet aan de regel houden om minstens 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt uiteraard ook voor wielrenners of mountainbikers! Wil je de deur uit om een ronde te trainen? Doe dat dan ALLEEN!

 

Recent Posts