Tristan Hartmann wint Jumbo Visma Academy Race

 In Nieuws | Nieuwelingen - Junioren

DIGITAAL – Op zaterdag 2 mei werd de ‘Jumbo Visma Academy Zwift Race’ gehouden; een online wedstrijd voor alleen de renners uit de juniorencategorie. Ook het opleidingsteam van OWC de Zwaluwen was vertegenwoordigd en stond met drie renners en één renster aan de start. Jari Kranenburg deed verslag van deze virtuele wedstrijd waarbij OWC de Zwaluwen de eerste plek wist te bemachtigen!

“Een paar renners van het owc de zwaluwen opleidingsteam reden op zaterdag 2 mei de Jumbo Visma Academy Zwift Race. Deze renners waren Tristan Hartmann, Lucas Averesch, Dylan Grobbink en ik (Jari Kranenburg). Ook was er één junior dame van het opleidingsteam die mee deed aan deze wedstrijd, namelijk Kimberly Boven. De wedstrijd was alleen voor de junioren en brak vrij snel open. Dit kwam omdat Tristan met drie andere renners na 3 kilometer op de eerste klim aanvielen en een gat van zo’n 10 seconden pakten. Dylan en ik probeerde nog mee te springen maar het peloton zat gelijk op ons wiel en wij moesten de benen daarom stil houden.

De kopgroep hield zo’n 7 kilometer vol, maar werd toch ingerekend door het peloton. Een ronde later sprongen dezelfde vier mannen weer weg en dit zorgde ervoor dat het peloton en stukken viel. Tristan zat weer in de eerste groep die al snel 20 seconden op de achtervolgende groep had, waar ik in reed. Dylan en Lucas konden de aansluiting helaas niet meer maken. Ik mocht in deze achtervolgende groep niet mee werken omdat Tristan in de eerste groep reed. De eerste groep breidde hierdoor zijn voorsprong uit tot 30 seconden. Toen de laatste kilometer in ging was de voorsprong van de kopgroep groot genoeg en Tristan wist de eerste plaats te pakken. Ik finishte in de 2e groep en werd 8e, Dylan finishte als 13e, Lucas als 14e en Kimberly als 20e. Al met al een mooie teamprestatie die we hopelijk vaker voort kunnen zetten!”

Recent Posts