3T Interclub Competitie schiet peloton weer op gang

 In Evenement, Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren

OLDENZAAL – In maart werd OWC door de coronamaatregelen gedwongen de 3T interclub competitie te annuleren. Even leek het erop dat de interclub competitie in zijn geheel niet door kon gaan, maar doordat de maatregelen versoepeld zijn kunnen vrijwilligers van OWC toch nog een reeks wedstrijden organiseren. Nieuwe doelen en prikkels voor de wielrenners uit het oosten!

Op dinsdag 21 juli om 19.00 uur zal het startschot klinken voor de eerste dinsdagavondwedstrijd op de Herman Siers wielerbaan in Oldenzaal. 7 dinsdagen lang is het weer serieus koers! Dit over welgeteld 21 ronden, ofwel bijna 50 kilometer aan wedstrijdkilometers. De 3T Interclub Competitie is zowel voor heren als dames toegankelijk. Er worden aparte klassementen opgemaakt voor de leeftijdscategorieën <19 jaar en >18 jaar. Doordat de Interclub Competitie laagdrempelig is, is er jaarlijks een grote opkomst van enthousiaste renners. Zowel ervaren wedstrijdrenners als beginnelingen staan aan de start. En dit jaar ziet de competitie er iets anders uit. Er zijn namelijk een aantal vernieuwingen doorgevoerd.  Benieuwd naar dat vernieuwde reglement? Klik dan HIER!

Over 3T…
3T bestaat uit een team van meer dan 75 specialisten op het gebied van analoge en digitale elektronica en software. Deze medewerkers hebben techniek en kwaliteit in hun DNA zitten. Het zijn HBO of WO geschoolde vakmensen die praktisch en systematisch kunnen werken in goede samenwerking met de klant. Een deel van dit team is gespecialiseerd in productie van elektronica. Samen met u kunnen zij de juiste productiemethode bepalen. Ook het aansturen en bewaken van de productie is bij hen in goede handen. 3T is met name actief voor bedrijven in de volgende marktsegmenten:

  • machine- en apparatenbouw;
  • meet- en testinstrumentatie;
  • luchtvaart, defensie & security;
  • communicatiesystemen;
  • medische producten;
  • high-end consumenten producten.

Inschrijving
Dit jaar wordt er niet gewerkt middels een voorinschrijving. Eenmalig is er voor gekozen om voor de editie van 2020 GEEN inschrijfgeld in te stellen. Dit omdat de competitie uit minder wedstrijden bestaat dan gebruikelijk én omdat OWC haar waardering wil uitspreken voor de renners die zich al die maanden keurig aan de coronarichtlijnen hebben gehouden.

Algemeen klassement
Maar wat gaat er verder dan aan de Interclub Competitie veranderen? OWC heeft het algemeen reglement aangepast. Elk jaar werd het algemeen klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Vanaf dit jaar wordt er gereden op tijd! De tijd die de MYLAPS-chip registreert, wordt de eindtijd van de renner. De tijd van alle wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en de renner die de 3T Interclub Competitie het snelste heeft gereden is de eindwinnaar! Rij je achterin de groep, maar finish je in het peloton? Dan telt de tijd waarin jij over de finish komt. Je krijgt dus niet dezelfde tijd als de eerste renner van de groep waarin jij finisht!

Puntenklassement
Voor de ‘sprinters-pur-sang’ is er een puntenklassement in het leven geroepen. Tijdens elke wedstrijd zijn er meerdere tussensprints waarbij de eerste vijf renners punten krijgen voor het puntenklassement. Bij de eindsprint krijgen de eerste tien renners punten voor dit klassement. Aan het puntenklassement zit prijzengeld verbonden!

Leiderstruien
De leider van het algemeen klassement is altijd te herkennen aan de leiderstrui die hij of zij draagt tijdens de wedstrijd. Deze leiderstrui moet zichtbaar gedragen worden! De leiderstrui kan voorafgaand aan de wedstrijd opgehaald worden bij de jury. Na de wedstrijd dient de leiderstrui weer bij de jury ingeleverd te worden. De organiseert probeert om de uitslag de volgende dag op de website online te hebben. Vanaf dat moment is het bekend wie de volgende wedstrijd de leiderstrui kan ophalen en daarmee de wedstrijd mag rijden. Voor beide leeftijdscategorieën is er een leiderstrui beschikbaar.

OWC is blij dat de 3T Interclub Competitie toch nog een doorstart kan maken en verzoekt iedereen om zich voor en na de wedstrijden aan de richtlijnen te houden. Dat betekend dat er op die momenten ‘gewoon’ 1,5 meter afstand gehouden dient te worden! De finale is op dinsdag 1 september.

Recent Posts