OWC de Zwaluwen in online Zwift-NL league

 In Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren

DIGITAAL – Op woensdag 6 mei zal de eerste editie van de nieuwe online competitie Zwift-NL-league gehouden worden. De competitie werd in het leven geroepen door E-racing TV en zal elke woensdag, 6 weken lang, om 20:00 uur te volgen zijn via Facebook. Namens OWC de Zwaluwen zullen Mike Vliek, Steyn Lamberink, Tristan Hartman, Dylan Grobbink, Jari Kranenburg en Lars de Bot deelnemen.

Ongeveer een week geleden kwam het nieuws dat E-racing TV een competitie in Zwift ging opzetten. Dit om het ‘doelloos trainen’ wat weg te nemen en de teams de mogelijkheid te geven om zich weer te tonen. In eerste instantie waren Mike Vliek en Lars de Bot individueel aangemeld voor de online koers totdat zij erachter kwamen dat zij ook als team konden deelnemen. Toen bleek dat ook Tristan Hartman zich had aangemeld. en aangezien een team uit minimaal 3 renners moest bestaan was het virtuele team van OWC de Zwaluwen geboren.  Op een later moment sloten Jari Kranenburg, Steyn Lamberink en Dylan Grobbink bij het team aan. De organisatie was  blij met de aanmelding van OWC de Zwaluwen, waardoor het team werd toegevoegd aan de startlijst.

De competitie zal worden verreden via de software van Zwift en zal bestaan uit 6 races in 6 weken. Elke race vindt plaats op woensdagavond vanaf 20:00 uur. Steeds op een ander parcours met een wedstrijdduur van circa een uur. Aan de competitie is zowel een individueel- als een ploegenklassement verbonden. De klassementen worden opgemaakt op basis van punten. Voorsprong in tijd speelt dus geen rol.  Alle betrokken partijen bij deze competitie hebben baat bij een eerlijke en geloofwaardige competitie. Om dit te waarborgen heeft E-racing TV richtlijnen opgesteld die de deelnemers dienen te volgen. Nieuwsgierig? Kijk dan HIER.

Alle races zullen live worden uitgezonden door E-racing TV met de mogelijkheid tot terugkijken op een later tijdstip. Bij deze uitzendingen is een voorbeschouwing, live commentaar, interviews met de renners en de mogelijkheid renners live in de uitzending te krijgen. Het shirtje voor de E-Race competitie is inmiddels klaar, dus om 20.00 uur wordt het wattages drukken!

Recent Posts