Terug op de baan: Kick Duim!

 In Nieuws | Jeugd, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Met een frisse wind en een prettige lentezon in ons gezicht spreken we aan de rand van de wielerbaan met Kick Duim. Zijn koersbril, die goed past bij de OWC kleding, verbergt zijn pretogen. Maar wie Kick hoort spreken weet dat het enthousiasme en plezier van deze jonge wielrenner afspat. Na weken niet met zijn wielermaatjes getraind te hebben mocht hij eindelijk weer de baan op met zijn vrienden. En daar was hij wel aan toe.

“Ik heb vooral de gezelligheid gemist. Het samen fietsen met de rest van de groep en de onderlinge wedstrijdjes die we hebben tijdens de trainingen. Ik heb tijdens de corona crisis wel veel getraind. Vaak met mijn vader maar ook heel vaak alleen. Afgelopen zondag heb ik nog 70 km alleen gefietst. Ik heb een vast rondje. Ik fiets dan vanuit Borne een rondje Denekamp, Ootmarsum, Oldenzaal en weer terug naar Borne. In Borne trek ik dan nog een paar sprintjes. Anders kom ik met 68 km thuis en dat wil ik natuurlijk niet.” Kick verteld met veel enthousiasme over zijn ritjes. Hij heeft goed getraind. Het is in lijn met de ambities die hij aan het begin van seizoen heeft geformuleerd. Tijdens het doelengesprek dat de jeugdtrainers aan het begin van het seizoen met alle renners hadden sprak hij zijn ambitie om te vlammen op het NK uit.  “Mijn eerste doel was om mij te kwalificeren voor het NK. Als dat gelukt was, wilde ik graag rond plek 35 rijden. Dat zijn aardig wat plaatsjes hoger dan vorig jaar. Toen werd ik 45ste van de 60.”

Of Kick nog aan de slag kan met zijn ambities is onzeker. Worden er nog wedstrijden gereden en zijn het er genoeg voor een NK? Het blijft gissen. Een ding is zeker, onze jeugdrenners rijden weer en het plezier is ook van ruime afstand goed te zien en te horen.


Naar tekst van: Ron Lubbers
Recent Posts