OWC en Corona: regels en richtlijnen

 In Nieuws | Overig, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Sinds maandag 11 mei zijn de regels voor buiten sporten versoepeld. Zo mag je samen fietsen, als je ervoor zorgt dat je op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven. Wat betekent dit concreet voor jou als fietser, gebruiker van de Herman Siers wielerbaan, het clubhuis ‘Surplace’ en het Ben Wigger plein’. Als vereniging houd OWC zich aan de richtlijnen van de NTFU, KNWU en volgen hiermee eveneens de richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en het RIVM. Hoe gaat OWC om met de regels en richtlijnen omtrent het Coronavirus?

  • Groepsritten tot maximaal 4 personen kunnen worden hervat;
  • de Herman Siers (wielerbaan) blijft tot 1 september gesloten*;
  • het clubhuis ‘Surplace’ en het Ben Wigger plein blijven tot 1 september gesloten*.

*tenzij anders is afgesproken met de Corona coördinator.

 Voor wielrenners geldt:

  • Fiets met maximaal 4 personen in een groep. Zo kun je makkelijk ritsen en achter elkaar gaan rijden om de 1,5 meter afstand tot tegenliggers en/of inhalende verkeersdeelnemers te houden;
  • respecteer de 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers;
  • vermijd drukte. Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om 1,5 meter afstand te bewaren;
  • fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd;
  • als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

Gebruik clubhuis:

Vanaf 1 juni is het clubhuis geopend tot 30 personen mits 1,5 meter gehandhaafd kan worden. Waarbij er van te voren bij de Corona coördinator moet worden aangegeven wie er op dat moment aanwezig is in het clubhuis. Dit kan via voorzitter@owc-oldenzaal.nl Daarnaast is op afspraak het clubhuis open voor het afhalen van clubkleding, ook in dit geval vooraf een afspraak maken met de kledingbeheerder kledingbeheer@owc-oldenzaal.nl.

Gebruik van de wielerbaan:

De wielerbaan is door de gemeente opengesteld om onder toezicht te gebruiken. Wil je hiervan gebruik maken dan kun je hiervoor contact opnemen met Jaap Hiestand, 0630250365. Trainen op de wielerbaan met een rijwiel is tot nader bericht uitgesloten voor mensen boven de 18 jaar. Indien je op een andere manier gebruik wil maken van de wielerbaan zal er een verzoek moeten worden ingediend bij de Corona coördinator. Hier zal een Corona protocol aan ten grondslag liggen. Er zal daarbij ten alle tijde eerst goedkeuring van de gemeente moeten zijn.

Handhaving en controle:

Voor de handhaving en controle wijzen wij iedereen op zijn of haar eigen verantwoordelijk voor het opvolgen van de protocollen en de geldende hygiëne maatregelen. Eventuele boetes zullen ten laste komen aan de individu zelf. De OWC stelt zich hiervoor niet verantwoordelijk dan wel aansprakelijk.

Verwijzingen:

Corona coördinator OWC
Jaap Hiestand

Recent Posts