OWC trapt af met GOW veldrijden

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Jeugd, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Na enkele weken van voorbereiding was het zaterdag 10 oktober zover,; de jaarlijkse GOW-cross vond plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal. Dit jaar met enkele beperkingen vanwege het coronavirus.  Dit mocht de pret niet drukken want iedereen was allang blij dat er gekoerst kon worden, maar zal dit de laatste keer zijn?

De weersvoorspellingen zagen er in de week voorafgaand de zaterdag ongunstig uit, althans, de ene renner zou er blijer mee zijn dan de andere. Er werd namelijk regen verwacht. Echter bleef dit op de koersdag toch uit; er was meer zon dan regen. Doordat het coronavirus het veldritprogramma heeft beïnvloed vonden er geen andere wedstrijden plaats. Hierdoor was er een sterk deelnemersveld op de GOW veldritwedstrijd af gekomen. Er werd gecrost op het scherpst van de snede met als resultaat: mooie wedstrijden met mooie winnaars. Bij de wedstrijd van de elite/beloften en amateurs ging de winst naar Rick Pluimers, renner van het opleidingsteam van Jumbo Visma. Nadat de renner uit Enter in de tweede ronde de aansluiting had kunnen maken met drie koplopers, liet hij dit drietal in de finale kansloos al voordat de sprint echt ingezet werd. Hij liet Edwin Geerdink en Emiel Jansman achter zich.

Bij de vrouwen kon Paulien Koster de jongere rensters, Indy Verwaarst (plek 2) en Julia van der Molen (plek 3), voorblijven. De wedstrijd van de masters 40+ werd gewonnen door Eric van Laar terwijl ‘good-old’ Jan Weevers de wedstrijd bij de masters 50+ op zijn naam schreef. Morris Gruters was de beste junior en Brent Nijboer eiste de 1e  plaats op bij de nieuwelingen.

Bij jeugd 1 was Tijn Reenalda de beste terwijl in de jeugd 2 Simon Landman de finishstreep als 1e passeerde. Bij jeugd 3 werd na een snelle wedstrijd  in de sprint Hannah Kiers de winnares.

Al met al was het, ondanks de coronamaatregelen, een geslaagde dag met strijdvolle wedstrijden.

OWC bedankt alle renners en begeleiders!
Doordat de coronamaatregelen goed in acht werden genomen kon er toch een GOW-cross georganiseerd worden. 

Bekijk HIER binnenkort de uitslagen!
Bekijk HIER de foto’s!


NAAR TEKST VAN: MAARTEN GROOTE PUNT
BRON: GOW.NU
Recent Posts