Jeugdafdeling zwaait voorzitter af

 In Nieuws | Jeugd, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Daar waar de jeugdafdeling eerder in een dip zat, is het nu een stabiele afdeling waar renners, ouders en begeleider het plezier weer helemaal terug hebben gevonden. Na 10-jaar voorzitterschap vond Rob de Bot het een ideaal moment om het stokje over te dragen. Een lang geopende vacature kwam online. Rob zwaait af!

Al eerder gaf Rob de Bot aan zijn functie als voorzitter van de jeugdafdeling open te stellen. Langere tijd kwam het er niet van, zonder opvolger kon Rob de jeugdafdeling niet laten vallen. Zeker niet toen de afdeling in een dip terecht kwam. Rob was de man die orde op zaken stelde en iedereen weer op het juiste spoor kreeg. Met als gevolg: een stabiele jeugdafdeling waar het plezier bij renners, ouders en begeleiders weer helemaal terug is. Een groep jongelingen die elkaar helpen ontwikkelen door samen te trainen, van elkaar te leren en elkaar op zoeken om plezier te maken op de fiets. Het moment dat er een geschikte opvolger gevonden werd en Rob af kan zwaaien.


“Beste renners, trainers en bestuursleden,

De afsluiting van het bijzondere wegseizoen 2020. Juist toen we in maart van start wilden gaan ging alles op slot door het coronavirus. Gelukkig hebben we in juni de trainingen weer kunnen hervatten. Later hebben jullie ook nog enkele wedstrijden kunnen rijden om je te kunnen meten met leeftijdsgenoten met goede resultaten en podium plaatsen als resultaat. Dat is het gevolg van goede trainingen, jullie inzet, plezier, saamhorigheid en betrokkenheid. Het is mooi om te zien dat ook de nieuwe renners goed worden opgenomen in de groep en tips & tricks krijgen van de ouderejaars. Een mooi en goed moment om na 10 jaar het stokje over te geven. Ik heb 10 jaar vol passie de jeugd-race-afdeling geleid met mooie herinneringen zoals:
• de kampeerweekenden tijdens meerdaagses en Nationale Kampioenschappen;
• de spanning, het plezier en de onderlinge aanmoedigingen tijdens wedstrijden;
• de jeugdkampen;
• en zeker niet op de laatste plaats: de trainingen, waarin ik jullie letterlijk en figuurlijk heb zien groeien.

Het lastigste moment in de afgelopen jaren was een moment dat renners, ouders en trainers ontevreden waren, trainers stopten en renners overwogen de overstap te maken naar de wielerclub in Almelo. Het was tijd om in actie te komen en tijd om de jeugd voor OWC te behouden. Gelukkig is dat ons samen gelukt! De afdeling staat, het plezier is weer terug en een opvolger is gevonden. Ron Lubbers zal vanaf nu, als voorzitter, de belangen van de jeugd binnen OWC behartigen en het virtuele stokje van mij overnemen. 

Tijd dus om te stoppen als voorzitter & trainer en tijd om jullie verdere groei vanaf een afstandje te volgen. Allen bedankt voor de samenwerking, de steun en het vertrouwen! Ik wens jullie allemaal, sportief en privé, het allerbeste.”

Bedankt en tot ziens!
Rob de Bot

Het bestuur van OWC Oldenzaal zwaait met de jeugdafdeling van OWC mee en
bedankt Rob voor zijn jaren lange betrokkenheid bij de jongste renners van de club! 

Recent Posts