1e plek tijdens seizoensgenerale in Emmen

 In Nieuws | Elite - Beloften, Wedstrijdverslag

EMMEN – Geen Ster van Zwolle voor de renners van OWC – de Zwaluwen, maar een trainingswedstrijd in Emmen. Op zaterdag 29 februari stapten de renners op de fiets om af te reizen naar het noorden voor de generale repetitie van de start van het seizoen; de Ronde van Groningen, een week later. Op sportpark ‘Meerdijk’ was er een kopgroep van drie renners die streden om de overwinning. Mike Vliek trok aan het langste eind, hij won de eindsprint van de kopgroep.

“Gelijk de eerste ronde schoof ik helemaal naar voren, door tegen de wind in te boren. Misschien was dat niet het slimste om te doen, maar toen zat ik wel voorin het peloton. Terwijl ik dit aan het doen was probeerden Steyn Lamberink en Glenn Edelenbos uit het peloton weg te springen, maar zij werden al snel weer teruggepakt. Even later sprongen er 4 renners weg en reed ik er in mijn eentje naar toe. Al gauw haakten 3 renners af. Zij vonden het kennelijk een niet geslaagde ontsnappingspoging en lieten zich afzakken, terug naar het peloton. Toen kwam ik er achter dat Tim Arts er ook bij zat en nog doorreed. Met zijn tweeën konden we een mooi tempo pakken en… we liepen uit!

Het peloton bleef een lange tijd op ongeveer 20 seconden achter ons. Na een aantal rondes sloot Bouke Gerritsma aan en reden we met zijn drieën constant door, waardoor we steeds verder uit liepen. Op een gegeven moment was er een achtervolgende groep die een aantal rondes ongeveer 30 seconden achter ons reed. Deze groep hield geen stand en zij werden weer teruggepakt door het peloton, die ondertussen al extreem uitgedund was. Hierna liepen we steeds verder uit en met nog 3 rondes te gaan dubbelden we het peloton. Op zo’n twee rondes voor het eind kon Tim niet meer volgen en reden Bouke en ik nog met zijn tweeën. De laatste ronde was een beetje spelen om te kijken of we van elkaar weg konden rijden, maar we hielden allebei stand en het liep uit tot een sprint die ik uiteindelijk van Bouke won. Het was een mooie, maar zware koers, mede door de weersomstandigheden. We pakten de plekken 1, 2 en 3 voor OWC – de Zwaluwen!”

Recent Posts