OWC-er Hans Lotgerink Koninklijk onderscheiden

 In Nieuws | Toerafdeling, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Op zondag 9 augustus was de receptie van stichting “De Boeskool is lös” ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Tijdens deze bijeenkomst ontving bestuurslid Hans Lotgerink een koninklijke onderscheiding en werd daarmee door burgemeester van Oldenzaal, Patrick Welman, benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

Al bijna 52 jaar is Hans lid van OWC. Tevens was hij jaren lang zeer actief als Boeskool-vrijwilliger. Welnu, waarom dit feit op de website van OWC? De naam van de familie Lotgerink is al sinds de oprichting van OWC in 1948 met de club verbonden. De vader van Hans, Herman, was de eerste secretaris/penningmeester van de club en zat daarna ook nog jaren in het bestuur. Verder was hij tientallen jaren vooral bekend als redacteur en uitgever van het clubblad ‘Klein Verzet’. Zoon Hans kwam al op jonge leeftijd in het bedrijf, Drukkerij H.S Lotgerink, en trad, wat betreft de inzet voor OWC, in de voetsporen van zijn vader. Hij werkte altijd loyaal en belangeloos mee om de wielerclub voort te helpen waar dat vanuit het bedrijf ook maar enigszins mogelijk was.

Vanaf circa 1982 tot 2013 stond Hans klaar met zowel persoonlijke inzet als met het beschikbaar stellen van personeel – vaak Pro Deo – voor activiteiten van OWC. Met name waar het ging om de realisatie van het clubblad Klein Verzet, de jubileumboeken van 1988, 1998 & 2004 en verdere van belang zijnde zaken die zich van tijd tot tijd aandienden. Op deze manier was hij niet alleen een stille sponsor maar ook nog een bindende en actieve factor binnen de vereniging. Ook heeft hij nog een aantal jaren de jeugd van de club begeleid. Voor al zijn verdiensten en de inzet van zijn bedrijf is hij dan ook persoonlijk bedankt door het bestuur van OWC.

Daarnaast was Hans nog op meerdere fronten actief als vrijwilliger. Deze koninklijke onderscheiding mag dan ook worden beschouwd als een bijzondere waardering voor de activiteiten van Hans. Namens het bestuur en de leden van OWC heeft Johan Grobbe tijdens deze receptie de gelukwensen overgebracht en de jubilaris verblijd met een speciaal ‘Boeskooldrankje’.


NAAR TEKST VAN: JOHAN GROBBE
FOTO VAN: TONNIE VAN DER MECHÉ
Recent Posts