Nieuw denken moet wielerclub OWC uit Oldenzaal terug op de kaart zetten: ‘Talent is van alle tijden’

 In Nieuws | Overig, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – De weg naar een historische algemene ledenvergadering wordt momenteel geplaveid. De algemene ledenvergadering van wielerclub OWC krijgt komend najaar voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van de vereniging duobestuursposten voorgelegd.

De poppetjes zijn ingevuld en de mensen erachter al druk in de weer om OWC naar een denkbeeldige stip aan de horizon te leiden. Een stip waar onder meer de breedtesport en wedstrijdsport als gelijkwaardige verenigingsonderdelen binnen de club bij elkaar komen en waar samenwerking niet als moetje wordt uitgelegd, maar tot gemeenschappelijke voordeel wordt verheven.

Daarmee is het toekomstbeeld van beoogde bestuurders Jaap Hiestand (37) en Richard Mijnheer (50) wel zo’n beetje samengevat. “Beoogd”, benadrukt Mijnheer. “Want de ledenvergadering beslist.” Neemt niet weg dat ze bij OWC overduidelijk op een kruispunt staan. “Ben Wigger kreeg in z’n eentje heel veel voor elkaar”, doelt Jaap Hiestand op de alom geroemde clubman en voorzitter, die in 2018 verongelukte. “Dat gaat niemand van ons op die manier lukken. Bovendien zijn de tijden veranderd en daarmee ook prioriteiten. Door duo’s aan te stellen op bestuursfuncties, verlicht je de taken en bevorder je tegelijkertijd de continuïteit.”

Jip de Jong is 10 jaar en heeft naast het schaatsen de racefiets ontdekt. De jeugd is alleen in de minderheid en dat kan nadelig zijn voor Jip. Mijnheer: “We zijn daarom een samenwerking aangegaan met AWV de Zwaluwen Almelo. Die club heeft een grote jeugdafdeling, terwijl OWC weer meer potentie heeft in de categorie renners tot 23 jaar. Met elkaar kom je er sterker uit.”

Of Jip de nieuwe Tom Veelers, Rudie Kemna, Herman Snoeijink of misschien wel Hennie Kuiper wordt, zal de tijd leren. “Zeker is dat de nieuwe generatie bestuurders het rijke verleden van OWC zal koesteren. De club heeft in het verleden nogal wat kopstukken in de wielersport voortgebracht en waarom zou dat in de toekomst niet mogelijk zijn? Talent is van alle tijden, maar dan moet je wel wat bieden om te kunnen groeien.” Ofschoon de sportieve ambities niet onder stoelen of banken worden geschoven en oud-renners als Tom Veelers en Marc Reef is gevraagd hun visie te delen, zal de aandacht voor de recreatieve fietser, de mountainbiker en handbiker binnen OWC niet minder zijn.

De recreatie­ve toerfiet­ser is de snelst groeiende categorie van de laatste jaren met sterke sociale kenmerken” – Richard Mijnheer, OWC

“De recreatieve toerfietser is immers de snelst groeiende categorie van de laatste jaren met sterke sociale kenmerken. Fietsen verbindt en is hier een gedeelde passie. Of je nou voor een podiumplek gaat, een toertocht fietst of net als Jip, je eerste schreden in de wielrennerij zet. De zolder ligt hier vol met fietsen en kleding. Dus wie het wielrennen keer wil uitproberen is van harte welkom.”


BRON: TC TUBANTIA 
Recent Posts