Lars de Bot maakt monsterrit door Nederland

 In Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Nu alle wedstrijden tot 1 juni geannuleerd zijn moeten renners zich anders gaan vermaken. Zo zijn er renners die de digitale wereld opzoeken om online wedstrijden tegen elkaar te rijden, gewoon vanaf de zolder of woonkamer. OWC’er Lars de Bot bedacht iets anders. Hij maakte een monsterrit door Nederland en pakte daarmee ontzettend veel kilometers in één training!

Op jonge leeftijd begon Lars de Bot zijn wielrencarrière bij OWC. Er volgde een uitstap naar Kanjers voor Kanjers waarna Lars toch weer terugkeerde op het oude nest. “Ik heb 2 jaar lang een mooie kans gekregen bij de Kanjers, maar eigenlijk viel het voor mij twee jaar lang allemaal net niet op zijn plek.” Lars hoopt bij OWC weer wat meer wedstrijden te kunnen rijden om zo te groeien naar het niveau wat hij in zich heeft. Begeleider van OWC, Hans Reekers, haalde Lars terug naar OWC. “Er is altijd goed contact geweest tussen Hans en mij. Hans gaf aan dat hij me graag terug zou zien. Hij heeft mij aan het denken gezet,” aldus Lars.

Na de Ronde van Groningen maakte Lars zich op voor de andere wedstrijden van het voorjaar, maar door het Coronavirus viel dat voorjaar in duigen. “Het is voor niemand leuk om te horen dat als je een winter toewerkt naar de voorjaarskoersen, er één hebt gehad en dan eigenlijk een nieuwe ‘off-season-periode’ ingaat… maar goed, soms zijn er nou eenmaal dingen belangrijker dan sport.” De grote uitdaging in deze periode is om bezig te blijven en actief te blijven. Lars zocht naar iets uitdagends. Op internet zag hij verschillende renners extreem lange trainingen maken. Lars; “Ik volg veel wielerkanalen op Facebook en zag dat Piotr Havik een erg lange training had gemaakt. En tijdje later zag ik dat ook twee renners van de Metec-ploeg zoiets deden. Toen dacht ik: dat wil ik ook wel eens proberen.”

Toen ik thuis kwam stond er een heel bamibuffet voor mij klaar. Ik kon direct aanschuiven!

Op Strava maakte Lars een route door een groot deel van Nederland. Hij koos zoveel mogelijk gebieden uit waar hij op zijn racefiets goed uit de voeten kon en dat bleek een groot succes. “Fysiek was het goed vol te houden. Het was alleen vervelend dat ik het laatste stuk veel wind tegen had. Je moet je er mentaal wel op voorbereiden. Op een gegeven moment was ik 171 kilometer onderweg en schoot er door mijn hoofd dat ik op dat moment op de helft was. Dat was pittig!” In totaal duurde de rit zo’n 12 uur waarin Lars 352 kilometer aflegde. “Toen ik thuis kwam stond er een heel bamibuffet voor mij klaar. Ik kon direct aanschuiven! Wat is nou een beter herstel dan dat?!” Op de vraag of Lars binnenkort nog zo’n training zal gaan uitvoeren hoefde hij niet lang over na te denken: “Voorlopig is dit toch wel iets eenmaligs. Ik hoop dat we vanaf 2 juni weer opnieuw kunnen beginnen met koersen. Tijdens een wedstrijdperiode maak ik niet zo snel trainingen van deze omvang. Voor nu probeer ik voorzichtig te zijn en heb ik alleen direct contact met de mensen die ik sowieso niet kan ontlopen. Andere dingen gaan nu even niet door en dat is logisch.”

Bekijk HIER de monsterrit van Lars de Bot op Strava.

Recent Posts