Koninklijke onderscheiding voor Paul Keizer

 In Nieuws | Voorpagina

DINKELLAND – Paul Keizer is op de dag van de lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Paul, die op de hoogte was van het feit dat zijn vrouw Ans geridderd zou worden voor de mantelzorg voor een aantal familieleden en voor haar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem, was compleet verrast! Toen de commissie natrok wat voor een vrijwilligerswerk Ans doet, kwamen zij er terloops achter wat Paul allemaal voor de samenleving betekend. Zonder dat hij het wist werd Paul daarmee ook genomineerd voor dé koninklijke onderscheiding. 

Paul is in 2008, 2011 en 2014 nauw betrokken geweest bij de Nederlands Kampioenschappen Wielrennen in Ootmarsum. Tijdens de maandenlange voorbereidingen heeft hij meegedacht over het oplossen van allerlei technische zaken zoals: verbindingen leggen en ICT-aansluitingen voor de pers, organisatie en de KNWU. Op de NK’s was hij alle dagen de spil in het verbindingennetwerk en in de registratie van de uitslagen. Voor de Ronde van Overijssel doet Paul ook al jaren vergelijkbaar werk. Bij OWC Oldenzaal beheert hij het MYLAMPS-systeem waarmee tijdens wedstrijden de doorkomsten van renners en uitslagen geregistreerd worden. Elke dinsdagavond is hij daarvoor op de wielerbaan om daarmee de jaarlijkse Interclub Competitie in goede banen te leiden. Ook is Paul actief bij de Ronde van Oldenzaal door de de taak als verkeersregelaar te vervullen. Daarnaast kun je Paul zien in tijden van de Passiespelen in Hertme.

Hij is technische man bij het Filmhuis in Rossum geweest en doet dit werk nog steeds, alleen momenteel in Denekamp. Die ondersteuning heeft hij ook geboden bij verschillende uitvoeringen van amateur-toneelgezelschappen in de regio. Kortom; alle reden voor een koninklijke onderscheiding. Als totale verrassing stond de burgervader met 2 onderscheidingen op het erf van Paul en Ans. Na de overhandiging door de burgemeester van Dinkelland werd door OWC de toegang tot hun huis koninklijk versierd en werd bij zowel Paul als Ans een kroontje opgezet.

Recent Posts