Jorrit Nijland 10e in Ronde van Goor

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Wedstrijdverslag

GOOR – Op zaterdag 7 september 2019 stond de 6e wedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente op het programma, namelijk de Ronde van Goor. Ondanks dat het de hele dag regende stonden er zo’n 40 renners aan de start. Namens OWC Oldenzaal stonden Niels Bakker, Michiel Derksen, Rob van den Berghe, Arnout Kempenaar en Jorrit Nijland aan de start. 

Wedstrijd verslag van Jorrit Nijland

“Ik had een goed moraal voorafgaand aan de start en had het doel om voor een plek in de top 10 te gaan.

Om 18.30 werd het startschot gelost en vertrokken we voor een lokale ronde van 1,1 kilometer die ruim 70 keer afgelegd moest worden. Voor Arnout was de wedstrijd binnen 100 meter al voorbij vanwege een vastgeslagen ketting. Ook moest Niels de wedstrijd helaas vroegtijdig verlaten.

Door het natte wegdek was het vanaf de eerste ronde voor het peloton aftasten met welke snelheden er door de bochten kon worden gereden. Toen dit allemaal bleek mee te vallen, was het de eerste 20 minuten aardig afzien. Diverse renners probeerden weg te rijden waardoor het tempo hoog lag en er constant op één lang lint werd gereden. Een aantal renners konden dit tempo niet volgen waardoor er een klein groepje moest lossen met daarin Michiel en Rob. Zelf had ik op tijd in de gaten dat ik snel naar voren moest rijden om een eventuele breuk in het peloton voor te zijn.

Na ongeveer een half uur koers was er een groepje van 3 renners weggereden. Hierdoor ging het tempo in het peloton omlaag en kon er wat hersteld worden. Op hetzelfde moment begon het weer te regenen. Ik voelde mij goed en ondanks de regen kreeg ik steeds meer vertrouwen in een goede eindklassering, waardoor ik mij goed kon handhaven in het peloton.

Vanwege het korte recht stuk voor de finish wist ik dat ik voorin het peloton door de laatste bocht moest doorkomen, om zo een top-10 notering veilig te stellen. Met het luidden van de bel reden de 3 koplopers nog voorop en reed ik op plek 2 van het peloton. Door het gedrang en de hectiek wisten een aantal renners mij nog te passeren waardoor ik al 7e van het peloton door de laatste bocht reed. In de sprint kon ik mijn positie behouden, met een 10e plek in de Ronde van Goor als gevolg. Doel behaald! 

Voor mij persoonlijk was dit mijn eerste top-10 notering en daarmee een mooie afsluiter van mijn eerste seizoen als wielrenner. Dit geeft mij een mooi perspectief voor volgend jaar!”

Recent Posts