Jeugd pakt podiumplekken in Deventer

 In Nieuws, Nieuws | Jeugd, Wedstrijdverslag

DEVENTER – Op zaterdag 7 september 2019 stond de 2e DK wedstrijd van de drieluik op het programma. In Deventer stonden meerdere jeugdleden aan de start om te strijden voor de beste klasseringen. Voor OWC Oldenzaal waren Rune Olij, Emma Meijer, Teun Hofstede, Jetske Willemsen, Kick Duim, Philip Diniz, Thijn Damhuis, Sem Hofstede en Sverre Olij vertegenwoordigd.

Een wedstrijdverslag van de trainer, Erik Hofstede

De eerste renners van OWC kwamen uit in categorie 4, dit waren Rune, Emma en Teun. Onder een stralende zon klonk het startschot en zorgden Rune en Teun voor het de eerste aanvalspogingen. De koers werd daardoor hard gemaakt, maar helaas konden beiden niet los komen van het peloton. Het stevende af op een massasprint, iets ‘wat een kolfje naar de hand van’ Rune was. Van ver trok Rune de sprint al aan en wist dit vol te houden tot aan de streep, waardoor Rune de wedstrijd won! Teun pakte een goed wiel om vervolgens als 2e te finishen. Emma kwam als 11e over de streep en pakte daarmee haar eerste pelotonfinish! Daar waar ze begin dit jaar gedubbeld werd wist ze zich nu knap te handhaven!

Voor categorie 5 stonden Jetske, Kick en Philip aan de start. Inmiddels was het gaan regenen en koelde het daardoor flink af. Er werd hard doorgereden maar ook hier was ontsnappen aan het peloton niet mogelijk. Wederom was een massasprint niet te voorkomen. Philip moest wat van ver komen maar kann, zoals altijd, vertrouwen op een goede sprint. Hij pakte daarmee de 2e plek! Achter hem duurde de sprint voor Kick net te kort om daarmee een podiumplek te behalen. Hij werd nog knap 4e. Jetske kwam als 12e over de sprint en mocht daarmee als 3e meisje het podium betreden.

Inmiddels regende het steeds harder en was categorie 6 aan de beurt. Hier stonden Thijn en Sem aan de start. Gelijk vanaf de start werd er hard gereden. Door dit hoge tempo kon Thijn helaas niet in het peloton blijven. Thijn heeft met een groepje de wedstrijd netjes uitgereden en kon, door flink door te fietsen, voorkomen dat ze door het peloton gedubbeld werden. Ondertussen was het voor Sem hollen en stilstaan. Sem domineerde de koers, maar ontsnappen was ook hier niet mogelijk. Sem zat goed van voor, maar liet zich toch het kaas van het brood eten en sprintte af op plek 7.

Categorie 7 was aan de beurt en hier stond Sverre aan de start. De renners lieten er geen gras over groeien en een aantal jongens van de Stofwolken trokken het peloton uit elkaar. Sverre kon op tijd het gaatje dichten en was onderdeel van een kopgroep van 8 jongens. Zij beslisten de wedstrijd en de kopgroep hield stand tot aan de finish. Door een inschattingsfout kon Sverre geen optimale sprint rijden, waardoor hij als 8e over de finish kwam.

Al met al een goede dag voor de jeugdleden OWC Oldenzaal, met 4 podiumplekken, meerdere top-10 noteringen en mooie persoonlijke resultaten. De trainer is tevreden!”

Recent Posts