NIEUW! De GOW-wedstrijden op de weg

 In Evenement, Nieuws, Nieuws | Amateurs

OLDENZAAL – Al jaren lang heeft de GOW, dat staat voor de Gezamenlijke Oostelijke Wielervereniging, een vaste plek op de veldritkalender. In de winter worden tal van veldritwedstrijden verreden waarin de renners strijden om de dagsuccessen en klassementsprestaties, om meestal in de zomer weer goed aan de start van wielrenklassiekers of criteriums te kunnen staan. De GOW voegt zich nu in de wielrenkalender om zo ook tijdens de zomerse dagen in de regio wedstrijden te kunnen aanbieden. 

Een week na de eerste GOW-wedstrijd op de weg is het de beurt aan OWC Oldenzaal om de tweede wedstrijd van de GOW te organiseren. Deze vind plaats op zondag 22 september 2019 op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Dezelfde opzet als in het veld, maar dan op de weg. De deelnemende categorieën zijn: de masters 40+ en 50+, nieuwelingen, dames en de junioren samen met de amateurs en de sportklasse. Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 uur – Masters 40+ en 50+ – wedstrijd van 60 minuten + 1 ronde
10:45 uur – Nieuwelingen en dames – wedstrijd van 60 minuten + 1 ronde;
12:00 uur – Junioren, Amateurs en Sportklasse – wedstrijd van 75 minuten + 1 ronde.

De wedstrijd telt dit jaar nog niet mee voor een klassement. De renners zullen dus alleen strijden voor de dagsuccessen. Inschrijfkosten bedragen 3 euro per wedstrijd. Inschrijven kan op de dag van de wedstrijd, vanaf 08:00 uur bij het clubgebouw van OWC, gelegen aan de Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal.

LET OP! Net als bij de veldritwedstrijden is het rijden met een registratiechip verplicht. Ook dien je in bezit te zijn van een geldige wedstrijdlicentie.

Bron: www.gow.nu

Recent Posts