Team Sunweb bouwt aan de toekomst: fietsclinic voor de jeugd

 In Nieuws | Jeugd

OLDENZAAL – Op woensdag 11 september 2019 gaf Marc Reef, ploegleider bij Worldtour team Sunweb, een fietsclinic aan de jeugdleden van OWC Oldenzaal. Enthousiaste jeugdleden lieten zich niet uit de weg slaan door een paar regendruppels. Ondanks het weer stond er een grote groep jeugdleden klaar om alle tips en tricks van Marc Reef te ontvangen. 

Na een voorstelronde van Marc Reef, waarin Reef duidelijkheid gaf over zijn functie bij team Sunweb, begon hij met een individuele tijdrit van 1 ronde over de wielerbaan op Het Hulsbeek. Een kort maar zeer krachtig begin van de clinic. Na 1 ronde kwamen de jeugdleden stuk voor stuk hard over de finish. De tijden die genoteerd waren kwamen later in de clinic terug.

     

De oefeningen daarop waren meer gericht op techniek. Net zoals een echte Worldtourrenner moesten de jeugdleden al fietsend een bidon aanpakken en verderop, zonder met de voeten de grond aan te raken, de bidon op de grond zetten. Dit bleek voor sommigen nog een behoorlijk lastige opgave, maar oefening baart kunst! In het wielrennen is hard fietsen niet altijd belangrijk, zo bleek wel bij de oefening ‘Sur Place’, waarbij de jeugdleden zo lang mogelijk hun balans op de fiets moesten houden. Diegene die hun voet aan de grond zette was af!

Er werd afgesloten met een wedstrijdvorm waarbij de renners weer 1 ronde moesten rijden. De uitslag van de eerdere tijdrit bepaalde de starttijd van de renner voor de wedstrijd. Diegene die in de tijdrit het langste over 1 ronde deed, mocht in de wedstrijd als eerste starten.  Ook hier werd een harde strijd geleverd, dit was immers de laatste kans om in de kijker te rijden voor een toekomstig profcontract bij team Sunweb.

Als afsluiting volgde er een quiz ‘Petje op – Petje af’ in het clubgebouw van OWC. De jongste van de groep, Kick Lubbers, bleek de meeste wielerkennis in huis te hebben en ging er vandoor met de prijzen!

De jeugdafdeling van OWC Oldenzaal wil Marc Reef enorm bedanken voor de leuke en leerzame clinic voor onze jeugdleden!


Naar tekst van Erik Hofstede
Recent Posts