In het spoor van oudere renners: Sem Hofstede

 In Nieuws | Jeugd, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Even een paar weken rust. Lekker genieten van een verdiende vakantie, de beentjes omhoog en de wielrenfiets aan de kant. Mooi niet. Tenminste niet voor Sem Hofstede. De dinsdag na een van zijn laatste trainingen als jeugdlid ging hij mee naar de baan voor de 3T Interclub Competitie. Even ruiken aan het rappe werk om zo nog beter voor de dag te komen als hij volgend seizoen over gaat naar de nieuwelingen.

Op de Snoeyinkheuvel kon ik naar voren rijden!

Sem Hofstede verteld enthousiast over zijn ervaring: “Mijn vader doet vaak mee aan de 3T Interclub Competitie en ik heb altijd al een keer tegen hem willen rijden. Dit was mijn kans. Het was erg gaaf om mee te maken! Ik moest achteraan starten maar kon op de Snoeyinkheuvel al snel naar voren rijden. Daarvoor moest ik nog wel even een valpartij ontwijken. Nadat ik een beetje meer van voren zat heb ik mij de hele tijd verstopt in het midden van het peloton.

Pas na vijf rondes heb ik een keer moeten lossen.

 Sem verteld, zoals we hem kennen vol enthousiasme en met bravoure over het vervolg van de race. “Op de momenten dat ik moest lossen bleef ik bovenop de heuvel wachten om de volgende ronde weer aan te pikken. Uiteindelijk heb ik een stuk of zes keer helemaal vooraan gereden. Ook toen de bel, voor de laatste ronde luidde ben ik weer naar voren gekropen en heb ik mee gesprint.” De vader van Sem is een van de jeugdtrainers bij OWC en is trots op zijn zoon en pupil: “Er werd hard gereden. Over de hele wedstrijd gezien heeft hij het slechts drie keer moeten laten lopen. Erg knap als je bedenkt dat hij met een jeugdverzet rijdt en daardoor een veel hoger cadans moet draaien op de rechte stukken. Af en toe zat hij achter renners die een gat lieten vallen. Dan wordt het voor hem wel helemaal lastig om het dicht te rijden. Maar ook daar leer je weer van.” 

Momenteel traint Sem met zijn broertje, Teun Hofstede, en ouders op de bekende heuvels van Zuid-Limburg. Om nog sterker terug te komen zegt hij. “Na mijn vakantie kom ik terug en hoop ik dat ik niet meer hoef te lossen!”

Recent Posts