3T Interclub Competitie kent eerste winnaar

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Op dinsdag 21 juli werd na lange tijd de eerste wielerkoers weer gereden. Lang hebben de renners er naar uit gekeken, maar het was zo ver: de eerste serieuze wielerwedstrijd van 2020 was een feit. Om 19.00 uur klonk het startschot voor 21-ronden over de Herman Siers Wielerbaan van OWC. De 3T Interclub Competitie is van start gegaan en, ondanks de vakantieperiode, was er een grote opkomst van wedstrijdrenners. En niet voor niets, want er werd hard gekoerst!

Dat er een tijd geen wedstrijden waren gereden was vanaf de start duidelijk. Het gas ging open en demarrages volgden. Nog voor de eerste tussensprint ontstond er een kopgroep van 3 renners waarvan men goede hoop had op een lange ontsnappingspoging. Maarten de Jonge (À Bloc CT), Glenn Edelenbos (OWC Oldenzaal) en Jelle Johannink (Kanjers voor Kanjers) deden een serieuze poging om uit het peloton te geraken. Het gat werd snel zo’n twintig seconden en het peloton deed poging om de kopgroep terug te pakken. Dit lukte niet meer voor de eerste tussensprint. De drie renners sprintten voor het puntenklassement en de eerste punten gingen naar Jelle, voor Maarten en Glenn. Hierna zakte het tempo van de kopgroep. De samenwerking was zoek en het peloton wist hier van te profiteren. Al gauw was een hergroepering een feit.

Het tempo bleef hoog! Hier en daar moesten de eerste renners lossen en speelden de weinige wedstrijdkilometers parten. Een groep van drie renners wist zich los te maken van het peloton en na een ronde kregen zij gezelschap van een viertal renners die een ontspanningspoging ook wel zagen zitten. De zeven renners wisten de voorsprong twee rondes vast te houden terwijl het peloton op zo’n vijftien seconden van de groep bleef hangen. Jelle Johannink vertikte het om te wachten, sprong naar het peloton en voegde zich bij de groep van zeven renners. Echter lieten de achtervolgende renners dit niet toe! Het tempo ging omhoog en de kopgroep werd ingerekend; opnieuw werd de kopgroep opgeslokt door een razend peloton. Een massasprint kon niet voorkomen worden. Op zo’n 150 meter kwam Jelle op kop, waarna hij deze niet meer af gaf. Met een fietslengte verschil won hij de sprint en was daarmee de winnaar van de eerste wedstrijd van de 3T Interclub Competitie. Jorrit Nijland werd tweede, Niek olde Meule maakte het podium compleet door als derde te eindigen.

Door omstandigheden kond de uitslag niet aan de hand van het aangelegde MYLAPS-systeem opgemaakt worden. Hierdoor konden er geen tijdsverschillen opgenomen worden in de daguitslag. Tevens was het voor OWC niet bij te houden welke renners er wel/niet gefinisht zijn. Hierdoor heeft de organisatie besloten om de eerste tien renners van de daguitslag te noteren en elke renner dezelfde tijd te geven. OWC hoopt dat vanaf 28 juli het MYLAPS-systeem weer gebruikt kan worden.

Benieuwd naar de volledige daguitslag (top-10) en de tussenstanden van het punten- en algemeenklassement? Neem dan een kijkje op DEZE PAGINA!

Richard Mijnheer (3T) reikte de eerste leiderstrui uit aan Jelle Johannink.


FOTO’S VAN FRANK DUIVELSHOF
Recent Posts