Spanning helemaal terug voor finale 3TICC

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren, Nieuws | Voorpagina, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Op dinsdag 8 september werd de voorlaatste etappe van de 3T Interclub Competitie verreden. Een etappe waarin de top 3 in actie moest komen om de spanning in het klassement hoog te houden. Echter was het niet de top 3 die voor deze spanning zorgt. Er was wederom een kopgroep en die had een grote voorsprong op het peloton!

Wedstrijdverslag van Lars Loohuis

“Op dinsdag 8 september was het weer tijd voor de 3T Interclub Competitie! Het is duidelijk dat er steeds meer naar elkaar gekeken wordt aangezien er meerdere renners binnen enkele seconden van de leider staan. Ik sta niet meer zo hoog in het klassement dus voor mij is het vooral gassen geblazen. Met nog ongeveer 8 ronden te gaan tot de finish sprongen Wietse Kamp en Glenn Edelenbos weg, zoals zij dat zo vaak doen! Ik wou reageren maar het peloton werd ‘lam gelegd’ door hun ploeggenoten. Toen er toch een gaatje kwam sprong ik er naar de twee koplopers toe. Ik kwam erbij en we draaiden goed door met zijn 4’en (Glenn, Wietse, Ben Egmond en ik). De samenwerking was goed en we voelden geen dreiging om door het peloton teruggepakt te worden. In de laatste ronde plaatste ik een demarrage bovenop de bult. Helaas werd daar direct op gereageerd en werd het gat meteen dichtgereden. Het werd dus een sprint tussen de koplopers. Glenn wilde seconden pakken en reed daarom volle bak door tot de finishstreep. Wietse ging de sprint aan en ik kwam er het laatste stuk overheen.  Winst! Volgende week nog één laatste keer koers op de dinsdag, op naar de finale!”

Doordat Glenn Edelenbos en Wietse Kamp met grote voorsprong op het peloton finishten pakten zij veel tijd op de leider van het algemeen klassement, Tim Arts. Hierdoor is de spanning in de kop van het klassement weer helemaal terug. Glenn en Wietse gaan met een achterstand van 7 seconden naar de finale-etappe. Ook de nummer 4, Rient Heerink, en de nummer 5, Steyn Lamberink, maken nog kans op het podium. Zij staan op respectievelijk 13 en 16 seconden achterstand van de leider. In de <19 categorie is de winnaar van het algemeen klassement bekend. Luke Kuipers staat immers 146 seconden voor op de nummer twee, Mike Spenkelink. De maximale achterstand per etappe is vastgesteld op 60 seconden, waardoor Luke niet meer in te halen is. Ook Mike is al zeker van een podiumplek. Hij heeft een voorsprong van 38 seconden op de nummer 3 van het klassement, Anne Kiers, en zal dus nog moeten strijden om de 2e plek vast te houden!

De snelste rondetijden zijn gereden door:

< 19 – Luke Kuipers – 02:53:400 (minuten:seconden:honderdsten)
>18 – Rient Heerink – 02:50:500 (minuten:seconden:honderdsten)

Bekijk HIER de daguitslag en het tussenklassement!
Bekjik HIER de foto’s (binnenkort online)!

LET OP! Op dinsdag 15 september vind de finale van de 3T Interclub Competitie plaatst. Direct na de finish zal de prijsuitreiking plaats vinden. Doordat het eerder donker is is de starttijd aangepast naar 18.30 uur! 

Recent Posts