Oud OWC-tenue krijgt nieuw leven in Kroatië

 In Nieuws | Overig

KROATIË – In het kader van recycling en duurzaamheid probeert OWC Oldenzaal haar steentje bij te dragen aan een goed milieu. Zo is het clubgebouw van OWC reeds voorzien van zonnepanelen en worden bekertjes grondig gescheiden van het overig afval. Maar we kunnen meer doen! Onlangs is het oude OWC-tenue vervangen voor een nieuwe, frisse look. Echter lag er nog een hoop oude kleding bij de kledingbeheerder opgeslagen. Deze kleding gaat op avontuur!

En wel op avontuur in Kroatië. Aanvankelijk waren er contacten in Zuid-Afrika, Ghana. Helaas is die transactie niet doorgegaan. Dit door de hoge vervoerskosten van Oldenzaal naar Ghana. Joop Krabben, oud-voorzitter van de toerafdeling, heeft contact opgenomen met verschillende wielerbonden in Oost-Europa. Aan hen werd de vraag gesteld of men belangstelling had voor ons geel, blauwe OWC-tenue. Er werd gereageerd! De Kroatische Wielerbond uitten hun interesse. Via een internationaal transportbedrijf werd het vervoer van de kleding geregeld. Dit bedrijf doet regelmatig Nederland aan en kan op de terugweg naar Kroatië de wielerkleding meenemen. Toen ging het in eens heel snel! Op dinsdag 18 februari reed er een vrachtauto van het internationale bedrijf in de regio en die kon de kleding ophalen! Zo krijgt het oude OWC-tenue een nieuwe leven. OWC bedankt Joop Krabben voor alle moeite! Met zijn inzet vindt de ongebruikte kleding een goede bestemming.

OWC is bezig met het ontwikkelen van een andere wijze van kledingdistributie. Hierdoor is het opslaan van grote voorraden in de toekomst niet meer nodig. OWC werkt mee aan een duurzaam wielrennen!

Recent Posts