‘Het Landhuis’ 125 jaar, OWC duidelijk aanwezig

 In Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL – Hotel-café-restaurant ‘Het Landhuis’ in Oldenzaal bestaat dit jaar 125 jaar. Wat heeft dat met OWC te maken? Welnu, al jaren heeft OWC een goede en belangrijke relatie met Het Landhuis. OWC is namelijk in september 1965, na een sluimerende periode van tien jaar, min of meer heropgericht in Het Landhuis. Om deze reden mocht OWC dan ook niet ontbreken bij de viering van het 125-jarige jubileum.

Door de heroprichting van OWC in Het Landhuis werden alle bijeenkomsten, zoals bestuurs- en ledenvergaderingen, recepties, jaarfeesten etcetera, gehouden in deze gezellige en gastvrije horecagelegenheid. Dit gebeurde tot en met het jaar 1973. In dat jaar kreeg de OWC haar eerste clubhuis aan de Hoge Haerlaan en konden daar dit soort activiteiten plaatsvinden. Naast het vieren van het genoemde jubileum werd Het Landhuis dit jaar ook nog bekroond met het eervolle predicaat Hofleverancier, terwijl door de stad Oldenzaal de gouden eremedaille werd toegekend. Verder was er een jubileumboek samengesteld en dat werd gepresenteerd op vrijdag 24 juli. Daarbij waren namens OWC bestuurslid Walter Niehuis en archivaris Johan Grobbe aanwezig. Zij hebben de directie gefeliciteerd met de eervolle onderscheidingen en overhandigden een passend cadeau. Als gasten van deze avond kreeg het OWC-duo een exemplaar van het jubileumboek aangeboden. Een speciale rol was weggelegd voor OWC-er en eregast Hennie Kuiper. Hij dook in de geschiedenis en vertelde over de heroprichting en de beginjaren van OWC. Hennie gaf aan dat Het Landhuis in die periode van groot belang was voor de de activiteiten van de club. Vervolgens was hij ook nog betrokken bij de overhandiging van het eerste jubileumboek, een fraaie en goed gedocumenteerde uitgave. Het was al met al een bijzonder sfeervolle en perfect verzorgde presentatie waaraan de OWC op passende wijze haar steentje heeft bijgedragen.

Het ontvangen jubileumboek is gesigneerd door auteur Ben Siemerink en door hem voorzien van een mooie tekst speciaal voor OWC. Mochten er leden zijn die interesse hebben om het boek te lezen dan kunnen deze contact opnemen met Johan Grobbe.

Foto 1: OWC-ers Hennie Kuiper, Johan Grobbe en Walter Niehuis, samen met directeur Jos Oolderink (2e v.l);
Foto 2: aanbieden cadeau;
Foto 3: voorzijde jubileumboek;
Foto 4: binnenzijde voorblad met tekst en handtekening van de schrijver.


FOTO’S VAN: FOTOGRAFIE GEERT COX 
Recent Posts