GOW op de weg, op naar meer

 In Evenement, Nieuws | Amateurs, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – De GOW in het veld is een bekende reeks veldritten die in Oost-Nederland elke winter wordt gehouden. Nu had de organisatie het idee om in samenwerking met SMPT ook een GOW op de weg te organiseren. Het jaar 2019 was een proef waarbij uiteindelijk 2 losse wedstrijden zijn verreden, en op 22 september was een wedstrijd op onze eigen wielerbaan op het Hulsbeek in Oldenzaal. Ondanks het mooie weer was de opkomst helaas erg laag, desalniettemin zijn er toch 3 leuke wedstrijden geweest.

Om 9:30 uur begonnen de masters 40+ en 50+ aan hun wedstrijd van 1 uur + een ronde.Voor Dick Timmerman lag het tempo al snel te hoog. De kopgroep met Gert-Jan Meijerink en Harrie Ruiterkamp reed een mooi tempo waarbij Gert-Jan Meijerink het meeste kopwerk verrichte. Dit resulteerde dan ook in een overwinning voor hem.

Om 10:45 uur waren de nieuwelingen en dames aan de beurt. De Familie van Norel wisten hier de overwinningen te behalen. Duncan won bij de nieuwelingen en Megan bij de dames. Met een pak koeken van onze sponsor ‘Bakkerij Wantia’ gingen zij tevreden naar huis.

Uiteindelijk was om 12:00 uur de wedstrijd voor de amateurs. Onder een stralende zon werd er een uur lang een strak tempo gereden. Nadat Niek Olde Meule de vele biertjes, van het eindfeest van de amateurs van OWC, 2 ronden voor het einde moest bekopen werd de finale ingezet. Onder toeziend oog van de toeschouwers demarreerde Coen in de laatste ronde op de klim. Pas 200 meter voor de eindstreep werd hij teruggehaald waarna Rob van den Berghe de sprint won voor Lucas Heezen en Maarten Janssen. Roel Kruijswijk, Coen Telgenhof en Niek Olde Meule finishten op een respectievelijke 4e, 5e en 6e plaats.

Wellicht krijgt de GOW op de weg volgend jaar een vervolg met meer wedstrijden en een klassement. We gaan ervan uit dat de deelname dan ook een stuk beter zal zijn.


Naar tekst van Jeroen Nijhuis
Recent Posts