Corona update voor leden

 In Nieuws | Overig

OLDENZAAL – Het kabinet heeft nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Dat de maatregelen werden aangescherpt was al duidelijk, maar welke gevolgen hebben deze maatregelen voor ons als wielrenners?

Het was al duidelijk dat een koffiestop onderweg of een biertje na een fietsrit even niet meer kan, want alle horeca blijft voorlopig dicht. Maar kunnen we nog blijven sporten zoals we de afgelopen weken deden? Niet helemaal. Sporten wordt voor mensen boven de 18 tot maximaal twee mensen toegestaan. Concreet betekend dat dat je nog maar met maximaal twee mensen mag fietsen, hardlopen of een andere sport mag uitoefenen. Daarbij houd je net als de afgelopen maanden wel 1,5 meter afstand, als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Amateurwedstrijden, groepstrainingen, toertochten en andere groepsactiviteiten blijven voorlopig uit den boze. Ook blijft het clubhuis gesloten voor vergaderingen en overige bijeenkomsten.

Ga dus niet met een klein groepje de weg op of het bos in, ook niet als je net doet alsof je in twee duo’s rijdt of los van elkaar over een mountainbike-trail rijdt. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het gewoon bij maximaal twee!

Recent Posts