Ben Wiggerplein

 In Nieuws | Overig

Het plein voor het clubhuis aan de Oude Almeloseweg in Oldenzaal draagt vanaf zaterdag 12 jan 2019 de naam “Ben Wiggerplein”.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie bij OWC op zaterdag 12 januari is een blijvende herinnering onthuld aan de oud-voorzitter Ben Wigger.

Het plein voor het clubhuis aan de Oude Almeloseweg in Oldenzaal draagt vanaf dat moment zijn naam. Trainingen, toertochten en andere evenementen starten in de toekomst op het Ben Wiggerplein.

Foto’s van de onthulling en de receptie zijn hier te vinden.

Op deze wijze wil OWC Ben blijven gedenken. Hij was 44 jaar lid van de wielervereniging. Zijn verdiensten voor de wielersport in de regio en nationaal zijn bij iedereen ondertussen bekend.

In de jaren ’60 ontwikkelde hij zich tot  een verdienstelijk ronderenner. Na zijn actieve wedstrijdperiode maakte hij zich op allerlei wijzen verdienstelijk voor de wielersport. Hij was trainer in onze regio, maar heeft ook opleidingsteams van de KNWU onder zijn hoede gehad. Tien jaar lang is hij voorzitter geweest van OWC. Hij was een van de uitvoerders bij de aanleg van de wielerbaan op het Hulsbeek.

Nationaal had hij grote verdiensten door zijn regie-functie bij de organisatie van meer Nationale Kampioenschappen in het veld en op de weg. Met weemoed denken wielerliefhebbers terug aan de drie NK’s op de weg in Ootmarsum, die zeer succesvol zijn verlopen en voor de laatste keer in 2014 werd gehouden. Bij de uitvoering van een volgend evenement in onze regio zal Ben geweldig gemist worden. Hij wist mensen te bewegen mee te werken en gaf als regisseur met een glimlach leiding aan een project waar ondernemers uit Twente en de wijde omgeving hun steun aan gaven en waar meer dan 300 vrijwilligers hun medewerking aan verleenden.

In de eerste plaats is het overlijden van Ben op 20 oktober bij een noodlottig ongeval voor de directe naasten een groot verlies. Voor hen is hij onvervangbaar.

In de wielersport blijft hij in herinnering. Tijdens zijn actieve loopbaan is Ben door de KNWU onderscheiden met het Gouden Wiel, ook ontving hij in 2014 een Koninklijke Onderscheiding.

Elke wieleractiviteit bij OWC start nu op het Ben Wiggerplein.

Jan Lammerink
Namens OWC

Recent Posts