Word mecanicien of verzorger bij OWC/AWV

 In Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Voorpagina

OLDENZAAL/ALMELO – De voorbereidingen op seizoen 2021 zijn al in gang gezet. De renners van het elite- belofteteam van OWC – De Zwaluwen maken al de nodige trainingskilometers en de begeleiders zijn druk bezig met de verdere werkzaamheden rondom de komende koersen. Echter is het team nog niet compleet en is er nog plek voor een mecanicien en verzorger. Dus…, dit is je kans!

Mecanicien of verzorger dus, wat houd dat eigenlijk in? Als mecanicien zorg jij ervoor dat de fietsen van de renners voorafgaand de koers gecontroleerd worden. Tijdens de wedstrijd rij je mee in de ploegleiderswagen achter de kopgroep of het peloton. Zodra één van de renners materieel pech heeft spring je uit de auto om de renner te voorzien van een nieuw wiel of een nieuwe fiets. Verder repareer je kleine defecten en ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het reservemateriaal. Als verzorger zorg je ervoor dat het de renners aan niks ontbreekt op het gebied van eten- en drinken tijdens de wedstrijd. Voorafgaand maak je ‘lunchtasjes’ voorzien van nodige voedingsmiddelen voor tijdens de koers. Je vult bidons, voorziet de gespierde kuiten van de renners van warmte-olie en pakt de laatste jacks en broeken aan vlak voor de start. Tijdens de wedstrijd sta je in de bevoorradingszones om de renners te bevoorraden van eten- en drinken en na de finish vang je de renners op. Een belangrijke taak waarin jij het verschil kan maken!

In beide gevallen zal je ongeveer vier keer per seizoen één dag ons team ondersteunen tijdens een koers. Ervaring is niet noodzakelijk, enige affiniteit met fietstechniek en/of de koersen wel. Een vergoeding en KNWU-opleiding is in overleg mogelijk. Ben of ken jij iemand die het mooi vind om met ons mee te gaan naar nationale wielerwedstrijden? Stuur dan een mail naar race@owc-oldenzaal.nl.

Recent Posts