Winnaars en jubilarissen gehuldigd bij nieuwjaarsreceptie

 In Nieuws | Overig

OLDENZAAL – Op zondag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats in het clubgebouw aan het Ben Wiggerplein van OWC Oldenzaal. Tijdens de geanimeerde bijeenkomst zijn kampioenen en jubilarissen gehuldigd. Het clubgebouw was vol. Veel leden hadden voorafgaand aan de receptie met elkaar een mooie fietstocht gemaakt en kwamen met overige leden en de te huldigen leden rond 11.30 uur binnen.

Zij werden door het vrijwillige personeel achter voorzien van een kop koffie/thee en belegde broodjes, beschikbaar gesteld door ‘het Twents Broodhoes’. Het Twents Broodhoes is de nieuwe naam van de bakkersfilialen van de familie Wantia.  Om 12.00 uur nam de voorzitter, Jan Lammerink, het woord. Er werd stil gestaan bij de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. In reeds verschenen nieuwsbrieven zijn die zaken al eens toegelicht. Het belangrijkste feit: OWC heeft het kader weer op orde en werkt over de volle breedte met duo-functies.

Sebastiaan Kampuis en Mark Meijer zijn de penningmeesters, Richard Mijnheer en Henk Lansink beheren het secretariaat, Erik Heijdens en Maarten Groote Punt nemen de werkzaamheden van Gerard Kamphuis over, Mark Bulthuis, Roy Goselink en Pepijn ter Bekke richten zich op de website en social-media  en in de loop van 2020 draagt interim-voorzitter Jan Lammerink zijn taken over aan Jeroen Nijhuis en Jaap Hiestand. Naast het nieuwe bestuur heeft OWC een Raad van Advies in werking gesteld. Daarin zitten Huub Kottink, Marc Reef, Tom Veelers en Jan Lammerink.

Hierna was het tijd om de jubilarissen van OWC te huldigen. De jubilarissen werd een geschenkbon overhandigd en een boeket bloemen, verzorgd door Bloemsierkunst Erik.

  • 25 jaar lid: Jos Blanke,  Wim Kiers,  Hans Haverkotte,  Jos Kemna en  Max Ziemerink;
  • 40 jaar lid: Hans Heinink,  Martin Kemerink en  Jos Oude Essink Nijhuis;
  • 50 jaar lid: Alfons Veelers.

Tijdens de huldiging werd met elkaar teruggekeken op zoveel jaar lidmaatschap bij OWC en de jubilarissen gaven aan de beste herinneringen te hebben aan de meerdaagse tochten met de leden in Limburg, Spanje of bij onze zuiderburen. Natuurlijk memoreerde Alfons Veelers zijn prestaties als wedstrijdrenner, hij werd op 18-jarige leeftijd 3e bij het Nederlands Kampioenschap in de juniorencategorie. Daar werd de basis gelegd voor de loopbaan van zoon, Tom Veelers, die ook aanwezig was bij de receptie. Martin Kemerink kon nu nog nagenieten van het feit dat hij als amateur in het verleden alle klasbakken in Twente te snel af was in een sprint om het clubkampioenschap van OWC.

Trots zijn toerrijders op het feit dat het hen elk jaar weer lukt de Teutoburgerwald-classic te organiseren en hun steentje daaraan bij te kunnen dragen. Een geweldige klimtoertocht waaraan sinds vorig jaar ook de naam van het prominente OWC-lid Hennie Kuiper aan verbonden is. Glenn Edelenbos is gehuldigd voor zijn titel bij het wereldkampioenschap op de weg voor de politie in Spanje. Met trots draagt hij nu de regenboogtrui die beschikbaar is gesteld door Bio-Racer. Mart Bruggink is ook een trots van OWC. Hij werd op 26 januari 2019 namelijk Nationaal Kampioen op het natuurijs van de Weissensee (Oostenrijk), over een afstand van 150 km. Mart was alle A-rijders die wedstrijd te snel af. In het zomerseizoen draagt hij de kleuren van OWC en rijdt hij mee met de wielerklassiekers.

OWC kijkt terug op een geslaagde en goed bezochte nieuwjaarsreceptie. Foto’s van de nieuwjaarsreceptie, gemaakt door Kees Tetteroo, zijn HIER te vinden.


Naar tekst van Jan Lammerink
Recent Posts