Voorsprong leider 3TICC wederom geslonken

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Nieuws | Nieuwelingen - Junioren, Nieuws | Voorpagina, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Het einde van de 3T Interclub Competitie dringt zich aan, de finale is in zicht. De verschillen in de top-3 van het klassement zijn klein, er is nog van alles mogelijk. In de middag de tactiek van de World-Tour-ploegen afkijken in de Tour de France, ’s avonds zelf de helm op en strijden voor het eigen klassement. Het was weer dinsdagavond en dat betekend maar één ding, KOERS!

Wedstrijdverslag van Wietse Kamp

“De opkomst was zoals elke dinsdagavond weer erg goed! Veel renners uit de buurt weten OWC te vinden en komen naar de wielerbaan in Oldenzaal om te koersen. Het was 19:00 uur stipt en de renners werden weggeschoten voor 21 rondjes om de visvijver. Direct vanuit het vertrek werd er veel gedemarreerd, echter kwam er geen groep weg voor de eerste tussensprint, die prooi was voor Glenn Edelenbos. Vrij snel na de eerste tussensprint reden er zeven coureurs weg; Lars Loohuis, Niels van Eekeren, Jelle Johannink, Mike Vliek, Erik Heijdens, Frank Strohm en ik. Dit bleek de juiste ontsnapping te zijn. Vrij snel kreeg de groep een halve minuut voorsprong, dit kwam door het hoge tempo dat de zeven wisten te ontwikkelen. Voor Frank bleek het tempo al vrij snel te hoog en helaas moest hij de kopgroep laten gaan. Niet veel later werd Erik vakkundig ‘geflikt’ door Jelle. Vijf renners bleven over en leken te gaan strijden om de overwinning.

Drie rondes voor het einde probeerde Jelle weg te rijden, even leek het erop dat hij niet teruggehaald werd door de vier andere renners. Toch besloot ik te springen in de hoop mijn koers te redden! Dit resulteerde in een hergroepering. De verstandhouding tussen de vijf renners liep hierdoor een breuk op, de samenwerking verliep de laatste drie rondes niet meer zoals die de voorgaande rondes was. In de laatste ronde probeerde ik te demarreren op het rechte stuk na de bult, ik nam wat afstand en probeerde er met volle vaart langs te rijden. Helaas voor mij was Jelle zeer attent en schoof hij mee in het wiel. Kans verkeken, groep terug bijeen. Het draaide uiteindelijk uit op een sprint in dit selecte gezelschap. Mike ging al vroeg aan en reed een rappe sprint, Niels en Lars zaten opgesloten en kwamen er daardoor niet aan te pas. Mike Vliek wint hiermee etappe 7 van de 3T Interclub Competitie, ikzelf werd 2e. Niels maakte het podium compleet en pakte de 3e plek.”

De nummers 2 en 3 van het klassement >18 komen een aantal seconden dichterbij de leider, Tim Arts. Daarmee is de voorsprong van Tim geslonken naar respectievelijk 15 en 17 seconden. In het algemeen puntenklassement staat Glenn Edelenbos riant voor met 11 punten meer dan Rient Heerink.

De snelste rondetijden zijn gereden door:

< 19 – Luke Kuipers – 02:54:700 (minuten:seconden:honderdsten)
>18 – Steijn Lamberink – 02:51:900 (minuten:seconden:honderdsten)

Bekijk HIER de daguitslag en het tussenklassement!

LET OP! Zoals eerder bekend is gemaakt is de 3T Interclub Competitie verlengt met twee extra etappes.; 8 en  15 september.
Doordat het eerder donker is is de starttijd aangepast naar 18.30 uur! 

Recent Posts