Ongekend gemiddelde eindigt in massasprint 3TICC

 In Nieuws | Amateurs, Nieuws | Elite - Beloften, Wedstrijdverslag

OLDENZAAL – Etappe 5 van de 3T Interclub Competitie stond op het programma en de grote vraag was of de top van het klassement wederom door elkaar geschud zou worden. Onder goede omstandigheden, veel publiek en een gevuld deelnemersveld werd er weer gestreden om de seconden en de punten. Met zo’n 44 kilometer per uur gemiddeld ging het dan ook erg snel! Dit keer ook aan de start: Robin Löwik, de Nederlands Kampioen Elites zonder contract. 

Wedstrijdverslag van Rob van de Berghe

“De eerste tien minuten ging het direct hard. Er reden al snel een stuk of tien sterke renners weg met daarbij onder andere de leider in het klassement, Tim Arts. Zelf was ik niet mee, maar ik was niet van plan om mijn koers na twee rondjes al op te geven. De gaskraan ging dus open en ik wist, samen met onder andere een renner van de IJsselstreek en Daan Steffens, het gat op de kopgroep te overbruggen. Vooraan viel het stil en ook het peloton kon daarna vrij snel weer aansluiten. Dit was het teken voor Daan om nog eens te gaan, hij kreeg niemand mee en viel weer terug in de groep…

Op de befaamde Snoeyinkheuvel, met pentes tot 5%, stoof onze klimgeit Wietse Kamp er samen met Rient Heerink en (wederom) Tim vandoor. Even later kwam ook Lars de Bot de oversteek maken en zo was een kopgroep geboren. In het peloton viel het stil, maar na de vel betwiste eerste tussensprint kwam er wat meer gang in de groep. Toch bleek de kopgroep knap standhouden en kwamen we amper dichter. Ook de tweede tussensprint zorgde voor een mooi gevecht voor het resterende punt. Het was wederom Glenn Edelenbos die z’n wiel als eerste van het peloton over de meet mocht drukken.

Met nog 5 rondes te rijden werd er door de mannen die nog iets over hadden tempo gemaakt in het peloton. Alles op een lint, tanden op elkaar en staren naar het voorwiel van de renner voor je. We kregen de kopgroep weer in het zicht! Op 3 rondes voor het einde kwam de voorwacht van het peloton aansluiten. Wat volgde waren een aantal speldenprikken, maar wegrijden leek nu haast niet meer mogelijk. Met nog twee rondes te rijden paste Robin Löwik nog even de tactiek van de verschroeiende aarde toe; demarreren totdat er niemand meer in je wiel zit! Het waren Daan en Lars Olde Meijerink die het laatste gat op hem dicht wisten te rijden.

“Komt hij er nog langs? Nog 6 keer trappen, ik moest gaan zitten!” – Rob van de Berghe

In de voorbereiding op de massasprint zat ik goed geplaatst. Op het vals plat naast de camping viel het vooraan toch weer stil, dit was voor Frank Strohm het teken om met hoge snelheid langs de kop van het peloton te vliegen. Zelf was ik erg alert op zo’n aanval en kon gelukkig dan ook vlotjes mee schuiven. Vlak na de laatst bocht kon ik vanuit het tweede wiel mijn sprint aangaan. Ik voelde dat er na zo’n snelle koers ook niet heel veel meer op zat. Toch bleef ik staan, onder m’n arm door zag ik de zwarte schoenen van Mike Vliek komen. “Komt hij er nog langs?” ging er door mij heen. Nog 6 keer trappen, ik moest gaan zitten! Gelukt! Ik was als eerste over de streep!

Helaas geen tijdswinst, maar wel weer mooie verhalen om na de koers met elkaar over praten.”

De snelste rondetijd zijn gereden door:

< 19 – Jannes Veerman – 02:48:810 (minuten:seconden:honderdsten)
>18 – Frank Strohm – 02:44:465 (minuten:seconden:honderdsten)

Bekijk HIER de daguitslag en het tussenklassement!
Bekjik HIER de foto’s!


FOTO’S VAN: FRANK DUIVELSHOF & Kees Tetteroo
Recent Posts