Nieuwe voorzitter jeugdafdeling wil groeien

 In Nieuws | Jeugd, Nieuws | Voorpagina

Waar de één een hoofdstuk afsluit, heeft de ander de eerste letter op papier. Vorige week zwaaide Rob de Bot af als voorzitter van de jeugdafdeling. Zijn opvolger staat de popelen om aan te treden. Rob geeft het voorzittersstokje over aan… Ron Lubbers! En nieuwe doelen zijn er al gesteld.

“Met een duidelijk ‘nee’ antwoorde ik vorig jaar op de vraag van Rob of ik het voorzitters stokje voor de jeugd wilde overnemen. Met mijn blauwe Tubanters-hart en trotse Hengeloër vond ik mijzelf zeker niet de juiste persoon. Helemaal omdat mijn zoon, Kick, op dat moment nog maar kort bij de club zat.

Maar een mening kan veranderen. In de twee jaar tijd dat mijn zoon nu bij OWC fietst heb ik hem enorm zien ontwikkelen, maar bovenal zie ik hem altijd stralen na een training of wedstrijd. En dat zie ik niet alleen bij hem, ook bij de rest van de geweldige club jongens en meiden zie ik het wekelijks. Als er dan nogmaals een oproep komt om het stokje over te nemen kun je toch niets anders dan ‘JA’ zeggen?”

Verantwoordelijkheid

“Bij mijn nieuwe rol hoort ook de nodige verantwoordelijkheid. Rob heeft 10 jaar gewerkt aan de jeugdtak van OWC. Hij heeft een goede en degelijke basis neergezet van waaruit we verder kunnen. Er is een goede groep trainers die de renners de aandacht geven die ze verdienen en er is klimaat gecreëerd waarin iedereen zichzelf kan zijn. Goed werk dat met aandacht en zorgvuldigheid voorgezet moet worden en als basis dient om te groeien met de jeugd.”

Toekomst

“Dat de jeugdafdeling een flinke groeispurt kan gebruiken staat voor mij vast. 14 jonge coureurs op een club van ruim 500 leden is in mijn ogen echt te weinig. Helemaal als je ziet hoe populair onze sport op het moment is met alle internationale successen. Aan de faciliteiten en randvoorwaarden kan het in ieder geval niet liggen. We hebben een prachtige baan waarop we veilig kunnen trainen. We hebben genoeg trainers om beginnende wielrenners één op één training te geven en er zijn ruim voldoende jeugdfietsen beschikbaar voor nieuwe leden.”

We zijn letterlijk en figuurlijk kleiner en moeten daarom iets hoger springen om gezien te worden. – Ron Lubbers

Zichtbaarheid

“Wat dat betreft staat ons maar weinig in de weg om te groeien. Behalve dat we onvoldoende zichtbaar zijn. De prachtige baan waarop we trainen ligt buiten het gezichtsveld van de mensenmassa en ook de wedstrijden zijn op een afgesloten parcours waar enkel publiek komt dat al bekend is met jeugdwielrennen. We moeten dan ook werken aan onze zichtbaarheid. Buiten op straat, maar ook binnen de club. We zijn letterlijk en figuurlijk kleiner en moeten daarom iets hoger springen om gezien te worden. Een rondje fietsen met een paar elite-renners zoals we tijdens het jeugdkamp deden is daar een mooi voorbeeld van.”

Groeien

“Er zijn genoeg ideeën en initiatieven te bedenken die gaan bijdragen aan de groei, maar een klein beetje hulp van de overige 500 leden is zeer welkom. Kom in het voorjaar of de zomer een keer kijken bij de jeugd om met eigen ogen te zien hoe leuk het is en vertel erover in je omgeving. Geef onze jeugd een klein beetje aandacht, dan groeien we vanzelf.”

Recent Posts