Hennie Kuiper Classic – Teutoburgerwaldtocht wederom afgelast

 In Nieuws | Toerafdeling, Nieuws | Voorpagina

IBBENBÜREN  – De organisatoren kwamen geregeld via Teams samen, maar van een 2021-editie kan helaas geen sprake zijn. De huidige en verwachte corona-omstandigheden in zowel Nederland als Duitsland doen de Hennie Kuiper Classic – Teutoburgerwaldtocht opnieuw de das om: afgelasting is onvermijdbaar. 

Op dit moment houdt de corona-lockdown in beide landen nog aan, en bovendien hebben de Duitse autoriteiten aangegeven dat ze de vergunningaanvraag niet eerder in behandeling kunnen nemen dan aan het eind van hun lockdown. Daarna zou voor OWC het wachten op een vergunning beginnen, maar de organisatoren kunnen op dit moment al vooruitzien dat die periode te kort wordt om de perfect georganiseerde tocht, die iedereen van OWC gewend is, weer op dezelfde manier vorm te geven. In overleg met Hennie Kuiper en het bestuur van de OWC is daarom besloten om de Hennie Kuiper Classic – Teutoburgerwaldtocht helaas ook voor 2021 af te gelasten. Henk Lansink, namens de organisatie: “Dat is een moeilijk en zwaar besluit geweest, maar juist in het belang van alle deelnemers en alle vrijwilligers menen we er goed aan te doen dit besluit nu te nemen.”

Alle 325 voorinschrijvers van vorig jaar hebben inmiddels het afgelastingsbericht ontvangen. Hen is voorgelegd hun voorinschrijving opnieuw door te schuiven naar het volgende jaar (10 april 2022) – in dat geval hoefden ze niet te reageren –, om hun geld terug te krijgen of het via ons te doneren aan het KWF. Eén renner heeft aangegeven graag zijn geld terug te hebben, drie gaven aan hun bijdrage graag aan het KWF overgemaakt te zien worden, en daarnaast kregen we een vijftiental reacties waarin deelnemers hun begrip en complimenten uitspraken over de communicatie en het genomen besluit. Ook alle ruim 100 vrijwilligers van de Teuto zijn al op de hoogte gebracht van de stellingname.

“Noteer 10 april 2022 alvast graag in je agenda voor de volgende editie van onze unieke Hennie Kuiper Classic – Teutoburgerwaldtocht, want dan gaan we er samen weer een feestje van maken,” aldus Lansink. “We wensen jullie alle goeds en vooral: blijf gezond!”

De organisatie van de Hennie Kuiper Classic – Teutoburgerwaldtocht;
Wilfried Haarman, Jos Kemna, Dolf Broersma, Hans Meinders, Roy Niehof,
Alexander Hommels, Gerben Steggink, Henk Lansink.

Recent Posts