AWV en OWC slaan de handen in één

 In Nieuws, Nieuws | Jeugd

ALMELO/OLDENZAAL – Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een veelgehoord maar waar gezegde. Dit geldt zeker ook voor het jeugdwielrennen in Oost Nederland. De afgelopen jaren zijn, ondanks de successen van Nederlandse profrenners, grillig voor wat betreft de aanwas van jonge renners en rensters. Daardoor is het ook moeilijk voor regionale verenigingen om goede ondersteuning en faciliteiten te bieden aan renners en rensters. Dat kan en moet anders en daarom gaan AWV de Zwaluwen en OWC Oldenzaal samenwerken in een nieuw opleidingsteam voor nieuwelingen (15-16 jaar) en junioren (17-18 jaar).

Vanaf 1 januari 2020 wordt er gestart met een gecombineerd opleidingsteam met eigen identiteit en veelal eigen faciliteiten. Dit team wordt daarbij ondersteund door beide verenigingen die daarmee veel ervaring en kennis inbrengen. Met deze stap kan het team jonge renners (jongens en meisjes) goede begeleiding bieden op gebied van onder andere training, materiaal, voeding en opleiding. Daarnaast is er een aansprekend wedstrijdprogramma (zowel internationaal als nationaal) met voor elk type renner diverse mogelijkheden tot ontwikkeling en mooie uitslagen.

Beide verenigingen zijn hier erg content mee en zien deze samenwerking als een volgende stap richting het verder ontwikkelen van de jeugdrenners en de wielersport in ‘ons’ deel van het land.

Recent Posts