Vernieuwing en wijziging programma 3T Interclub Competitie

 In Evenement

OLDENZAAL – De 3T Interclub Competitie is een jaarlijks terugkerende competitie die georganiseerd wordt door OWC Oldenzaal. Gedurende het seizoen worden er wekelijks op dinsdagavond wedstrijden georganiseerd op de Herman Siers wielerbaan op het Hulsbeek. Dit jaar vind OWC het tijd voor vernieuwing! Vanwege het succes heeft zich een sponsor gemeld die zich aan de avondcompetitie heeft verbonden: 3T – Electronics & Embedded Systems uit Enschede. Maar er is meer vernieuwing… en, het programma is door de corona-maatregelen gewijzigd!

De 3T Interclub Competitie is zowel voor heren als dames toegankelijk. Er worden aparte klassementen opgemaakt voor de leeftijdscategorieën <19 jaar en >19 jaar. Doordat de Interclub Competitie laagdrempelig is, is er jaarlijks een grote opkomst van enthousiaste renners. Zowel ervaren wedstrijdrenners als beginnelingen staan aan de start. De organisatie heeft besloten om dit jaar enkele vernieuwingen in te voeren en met een nieuwe sponsor krijgen deze vernieuwingen een duw in de rug! Benieuwd naar dat vernieuwde reglement? Klik dan HIER!

Over 3T…
3T bestaat uit een team van meer dan 75 specialisten op het gebied van analoge en digitale elektronica en software. Deze medewerkers hebben techniek en kwaliteit in hun DNA zitten. Het zijn HBO of WO geschoolde vakmensen die praktisch en systematisch kunnen werken in goede samenwerking met de klant. Een deel van dit team is gespecialiseerd in productie van elektronica. Samen met u kunnen zij de juiste productiemethode bepalen. Ook het aansturen en bewaken van de productie is bij hen in goede handen. 3T is met name actief voor bedrijven in de volgende marktsegmenten:

  • machine- en apparatenbouw;
  • meet- en testinstrumentatie;
  • luchtvaart, defensie & security;
  • communicatiesystemen;
  • medische producten;
  • high-end consumenten producten.

Inschrijving
Dit jaar wordt er gewerkt middels een voorinschrijving. Via het inschrijfformulier kan jij je inschrijven voor deelname aan de 3T Interclub Competitie. Je dient daarvoor wel in het bezit te zijn van een geldige KNWU-licentie of KNWU-basislidmaatschap. Tijdens het invullen van het inschrijfformulier vragen wij naar een geldig IBAN-nummer. Dit is nodig om de inschrijfkosten in rekening te brengen. De inschrijfkosten bedragen €1,50 per OWC-lid per wedstrijd of €3,00 per niet-OWC-lid per wedstrijd. Door een juiste IBAN-rekeningnummer toe te voegen geef je OWC Oldenzaal toestemming om het inschrijfgeld af te schrijven middels een automatische incasso. Door een foutief IBAN-rekeningnummer toe te voegen ben je uitgesloten van deelname en niet startgerechtigd. Let op! Indien je in bezit bent van een MYLAPS-chip, hou deze dan bij de hand! Deze heb je namelijk nodig om een succesvolle inschrijving in te dienen… Om je in te schrijven, klik HIER!

Algemeen klassement
Maar wat gaat er verder dan aan de Interclub Competitie veranderen? OWC heeft het algemeen reglement aangepast. Elk jaar werd het algemeen klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Vanaf dit jaar wordt er gereden op tijd! De tijd die de MYLAPS-chip registreert, wordt de eindtijd van de renner. De tijd van alle wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en de renner die de 3T Interclub Competitie het snelste heeft gereden is de eindwinnaar! Rij je achterin de groep, maar finish je in het peloton? Dan telt de tijd waarin jij over de finish komt. Je krijgt dus niet dezelfde tijd als de eerste renner van de groep waarin jij finisht!

Puntenklassement
Voor de ‘sprinters-pur-sang’ is er een puntenklassement in het leven geroepen. Tijdens elke wedstrijd zijn er meerdere tussensprints waarbij de eerste vijf renners punten krijgen voor het puntenklassement. Bij de eindsprint krijgen de eerste tien renners punten voor dit klassement. Aan het puntenklassement zit prijzengeld verbonden!

Leiderstruien
De leider van het algemeen klassement is altijd te herkennen aan de leiderstrui die hij of zij draagt tijdens de wedstrijd. Deze leiderstrui moet zichtbaar gedragen worden! De leiderstrui kan voorafgaand aan de wedstrijd opgehaald worden bij de jury. Na de wedstrijd dient de leiderstrui weer bij de jury ingeleverd te worden. De organiseert probeert om de uitslag de volgende dag op de website online te hebben. Vanaf dat moment is het bekend wie de volgende wedstrijd de leiderstrui kan ophalen en daarmee de wedstrijd mag rijden. Voor beide leeftijdscategorieën is er een leiderstrui beschikbaar.

Coronavirus
De start van de 3T Interclub Competitie stond gepland voor dinsdag 7 april. Echter gooit het inmiddels welbekende coronavirus roet in het eten. Door verscherpte maatregelen van het kabinet, het RIVM, de KNWU en de NTFU is OWC genoodzaakt om al haar clubactiviteiten tot 1 juni te annuleren. Daarmee komen de eerste zes wedstrijden van de Interclub Competitie te vervallen. De eerste wedstrijd staat nu gepland voor dinsdag 2 juni. Of deze wedstrijd definitief door kan gaan is niet te zeggen. Hou daarom de website en de social media kanalen van OWC in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Recent Posts