Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

NK MTB marathon: Glenn wint!

maandag 1 oktober 2018

Glenn won afgelopen zondag het NK mountainbike marathon in Gasselte. Samen met Luuk van Dorth, Hans Eric Kroesen en Michiel Derksen ging hij van start in de categorie masters 30+.
 
Glenn heeft binnen de wedstrijdafdeling van OWC geen introductie nodig, maar om hem aan de rest van de wereld te introduceren toch even een korte profielschets. Hij heeft de bijnaam Glenniator niet voor niets gekregen: hij is eigenlijk 2000 jaar te laat geboren. Hij hoort thuis in een tijdperk waar je de hele dag moest rennen om eten te vangen voor het avondeten. Stilzitten komt in zijn woordenboek niet voor. Om toch enigszins in contact te blijven met zijn oergevoel trekt hij er overdag op uit om boeven te vangen. In zijn vrije uren beult hij zichzelf verder af op de racefets, mountainbike of gewoon te voet.
 
Goed, dan nu de wedstrijd. Bij Gasselte, op de Hondsrug in Drenthe, moesten over een afstand van zo’n 110 km drie lussen ieder drie keer worden verreden. Michiel moest de strijd helaas al vroeg staken door een botsing met een boomstam, waarbij zijn derailleur afbrak. Vervolgens kon hij wel zien hoe Glenn in de kopgroep zijn medekoplopers langzaam aan het slopen was, met een glimlach die bij elke passage groter werd. Uiteindelijk wist hij ze dan ook allemaal achter zich te laten en kwam hij alleen over de streep. Uit verslagen van de overlevenden bleek dat Glenn het grootste deel van het kopwerk op zich nam en zich verdiend Nederlands kampioen MTB marathon mag noemen. Achter Glenn werd er ook flink strijd geleverd en Hans Eric en Luuk wisten zich goed staande te houden in de middenmoot met respectievelijk een 11e en 12e plek.


 
Glenn mocht zich vervolgens in een mooi rijtje met Nederlandse kampioenen in de andere categorieën plaatsen, met o.a. Lars Boom (Elite), Erik Dekker (40+) en Bart Brentjens (50+).