Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

NCK Dronten: verslag van de E/B ploeg

maandag 1 oktober 2018

De Nederlandse Club Kampioenschappen in Dronten: een mooie manier om het wegseizoen af te sluiten. Het missen van het finaleweekend van de clubcompetitie was jammer, maar de focus kon daardoor wel volledig op het NCK en de drang om te presteren was enorm. Nog één keer vlammen en laten zien dat we echt wel een team zijn om rekening mee te houden.

De afgelopen twee jaar deed een groot deel van onze groep ook al mee, maar toen wel allemaal als amateurs. De vergelijking werd toen vooral gemaakt met andere ‘amateur’ teams. Dat ging dit jaar niet: vier van de zes zijn inmiddels elite en de overige twee horen daar eigenlijk ook wel thuis. De lat werd dus (weer) hoger gelegd: top 20 was het doel. Aan de trainingen zou het niet liggen. Veel bloed, zweet en tranen zijn er op het vaste trainingsrondje bij Bornerbroek achtergebleven. De taak van ploegleider Frank was ook niet makkelijk. Er konden er maar zes mee en dus moesten er een paar sterke en gedreven jongens worden teleurgesteld.

De weersomstandigheden waren dit jaar beter dan de verregende editie van vorig jaar: zonovergoten, 15 graden en nauwelijks wind. De ingrediënten voor hoge snelheden! Er werd gestart op basis van het resultaat van vorig jaar: toen werden we 26e en dus moesten we om half vier aan de bak, met na ons nog 25 ploegen aan de start (die vorig jaar sneller waren). Op de klinkers in Dronten was het nog een beetje inhouden, maar eenmaal op het asfalt buiten Dronten werd de snelheid al snel opgevoerd tot boven de 50 km/u. Snelheden die in de trainingen maar zeldzaam werden bereikt. Overmoedig van start of een goede dag? Eenmaal op de dijk kon de snelheid hoog worden gehouden, ondanks dat er toch een beetje tegenwind stond. Iedereen deed zijn bijdrage om het tempo hoog te houden, de één met wat langere beurten dan de ander. Halverwege kwam de ploeg die twee minuten voor ons was gestart wel erg dichtbij. Dit geeft natuurlijk moraal om nog een tandje bij te schakelen en een kleine 10 kilometer later konden we ze dan ook inhalen en achter ons laten.

Doordat we lange tijd met zes man bleven konden we de beurten goed verdelen en vlogen de kilometers voorbij. Pas kort voor Dronten moest er één passen en waren we nog met vijf over. Geen probleem, want de tijd van de vierde renner telt. Nog een paar bochten, een laatste sprintje over de laatste strook naar de finishlijn en de 52 kilometers zaten erop. Op het bord bij de start stond een tijd op plek 1 van 1:02:38 met OWC Oldenzaal ernaast: de snelste tijd op dat moment! Met een gemiddelde van bijna 50 km/u hadden we sneller gereden dan verwacht. Het duurde lang, voor ons gevoel dan, voordat er ploegen onder onze tijd doken. Het woord podium viel zelfs even, maar dit was natuurlijk een illusie. Maar met een 13e tijd bleek het uiteindelijk wel een erg goede dag te zijn. Een mooie afsluiter van het seizoen en met vertrouwen kijken we uit naar het volgend jaar!

Nog even een speciaal bedankje aan de mannen die al om (5 uur!) uit de veren waren om deze mooie clubdag mogelijk te maken: Tonny & Willy Wissink, Gerald Braamhaar en Hans Burgers. En uiteraard ook aan onze ploegleiders: Frank Strohm, Patrick Reinders en Hans Rekers.
 
Namens de NCK ploeg: Arnout Kempenaar, Harm Wantia, Daan Steffens, Glenn Edelenbos, Rob van den Berghe en Roy Roesthuis