Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Omloop der Zevenheuvelen

woensdag 11 juli 2018

Clubcompetitie Omloop der Zevenheuvelen.
Daan Steffens doet verslag. 

Nadat dit weekend de Viro Criterium Cup weer van start is gegaan, mochten we zondag in Berg en Dal aantreden voor onze laatste clubcompetitie wedstrijd. Althans, dat zag er wel zo naar uit. De waarheid is hard: in het begin te weinig punten gepakt om het finaleweekend te mogen rijden.

In tourkaravaan van OWC ploegleidersauto en vrachtwagen vertrokken we richting het Zevenheuvelen gebied. Daar aangekomen snel aangekleed om het rondje eens te rijden. We schrokken wel even; we hadden het niet zo zwaar verwacht.

Foto: clubcompetitie

Om 14.00 uur klonk het startschot en vertrokken we voor 14 ronden van ongeveer 10km met in elke ronde meer dan 120hm.
De eerste paar ronden werd er erg hard gereden (en de rest van de wedstrijd ook). We haalden dan ook in het eerste uur bijna 44 gem. We konden ons allemaal staande houden, zaten goed in de groep. Hoewel Rob zijn eerste clubcompetitie reed, leek dat er niet op. Rob reed attent van voren, sprong zelfs een keer weg en kon zich vooraan goed handhaven.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd het een afvalkoers. Gelukkig was de verzorging prima geregeld. En ook hard nodig met dit warme weer. Bouke stond samen met Hans ieder rondje klaar met nieuwe bidons.

De laatste ronden werden wat nerveuzer. Rob moest er helaas af. Patrick, Harm, Roy en Daan konden zich goed handhaven in het peloton.
Roy finishte in het peloton. Vlak daarachter zaten Harm, Patrick en Daan.
Een finish met vier man van OWC. Een prachtig resultaat.

Foto: clubcompetitie

We merken dat we individueel maar ook als ploeg sterker en sterker worden. Prachtig om te zien. Voor dit jaar is het clubcompetitie verhaal over. Maar volgend jaar staan we er weer. Met heeel veel meer ervaring en groei. Dan nieuwe doelen. Niet alleen uitrijden, maar misschien wel iets meer; zoals in Berg en Dal al een klein beetje zichtbaar werd.