Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

NK Wielrennen Vrouwen

maandag 9 juli 2018

Op zaterdag 30 juni stonden Liesanne en Rixt aan de start van het NK wielrennen op de Brabantse Wal. Het NK voor de clubrensters werd samen verreden met de professionals.  Het beloofde een zware wedstrijd te worden, mede door het pittige parcours en de hoge buitentemperatuur.
Na een neutralisatie van 4km moest er een afstand van 45km afgelegd worden tot de 8 lokale omlopen van 11km werden verreden, wat een totaal van 145km opleverde. De lokale omloop was zeer divers, met klimmetjes, open stukken, klinkers en kasseien.
Liesanne wist de koers netjes in het peloton te rijden tot het arriveren bij de lokale ronde. Na 1 lokale omloop moest zij de koers verlaten. Toch een nette prestatie onder deze omstandigheden en met een mooie ervaring op zak huiswaarts gekeerd.
Rixt beleefde een zware wedstrijd, de temperatuur was haar grootste tegenstander. Ronde na ronde moesten meer mensen het peloton laten gaan, maar Rixt liet het peloton niet gaan. In de laatste ronde was er nog een valpartij waardoor Rixt op achterstand raakte en het peloton moest laten gaan. Ze wist nog dichtbij het peloton te komen, maar bereikte de finish op een kleine achterstand van het peloton. Een 64ste plaats, 27ste clubrenster. Een mooie prestatie in deze moeilijke omstandigheden!

 

 

Op dezelfde avond reden Maaike en Rienke de Van Raam Ronde van Varsseveld. Er stond een klein peloton aan de start, waarin de dames in het begin van de wedstrijd goed meereden. Maaike deed in het begin veel kopwerk, maar moest dit helaas bekopen toen ze net tijdens een versnelling voorin wat meer van achteren zat en hierdoor de aansluiting met het eerste groepje in koers verloor. Rienke had het lastig en het lukte haar niet om de aansluiting met het peloton te houden. Een ronde later wist ze netjes weer aan te sluiten en de wedstrijd uit te rijden op een 16de plek. Maaike eindigde op een 12de plek.