Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Wadro Ronde van de Kerspelen

maandag 11 juni 2018

Gisteren, 10 juni, tijdens de 25ste Wadro Ronde van de Kerspelen stonden Kyra, Liesanne, Noa, Rienke en Rixt aan de start.

Het startschot ging om 9.30, waarna er een korte neutralisatie volgde en er een ingewikkeld parcours moest worden afgelegd. 3 verschillende grote rondes en 1 kleine ronde, wat een totaal van 120km opleverde.

Al vroeg in de wedstrijd was er een valpartij waarbij Rienke helaas tegen een boom tot stilstand kwam en daarbij haar pols blesseerde. Liesanne kwam door deze valpartij op achterstand en belandde tussen de auto’s. Het lukte haar niet om terug te keren in het peloton wat einde koers betekende.
Het tempo in het peloton ging ondertussen omhoog en door de wind brak het peloton in meerdere stukken. Rixt raakte even op achterstand, maar kon gelukkig snel de aansluiting weer maken met de eerste groep in koers. Kyra en Noa zaten in de achterste groepen en werden na zo’n 50km uit koers gehaald. Toch een goede prestatie van beide junioren tussen de elite-dames.

Rixt reed in de voorste groep en finishte uiteindelijk op een 25ste plaats. Een 25ste plaats in de 25ste editie betekende dat ze zich mocht melden op het podium en een lekkere taart mee naar huis mocht nemen.

Volgend weekend is alweer de volgende wedstrijd in het kader van de clubcompetitie. Dan rijden we het wielerweekend in Roden.