Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Parel van de Veluwe

woensdag 6 juni 2018

Woensdag 6 juni 2018 stond de eerste wedstrijd van de clubcompetitie voor vrouwen op het programma. De dames van OWC rijden dit jaar samen met de dames van WV Eemland. Deze eerste wedstrijd stonden aan de start Eline, Maaike, Marjolijn, Rienke en Rixt.

Om 10.30 werd er geneutraliseerd gestart vanuit Harderwijk waarna er een ronde van 110km op het programma stond.

Ieder stond zo met z’n eigen doelen aan de start van deze wedstrijd. Rienke had als doel zelfs gesteld om 50km in het peloton te rijden en reed het eerste deel van de wedstrijd zeer attent van voren. Jammer genoeg raakte ze bij een wegversmalling op achterstand, ze wist terug te keren in het peloton maar had hierbij teveel energie verloren waardoor ze het peloton even later weer moest laten gaan.

Marjolijn en Maaike waren samen aan de achterkant van het peloton te vinden en werkten daar goed samen. Na 90km raakte Maaike helaas betrokken bij een valpartij en belandde hierbij in de sloot (we begrijpen dat Maaike behoefte had aan verkoeling, de sloot was helaas leeg…;-). Gelukkig valt de schade mee. Marjolijn had moeite om de aansluiting te houden en moest na 100km de koers verlaten.

Eline en Rixt reden de gehele koers goed mee en eindigden respectievelijk op plaats 23 en 24.Zondag staat de tweede wedstrijd van de clubcompetitie op het programma. De Wadro Ronde van de Kerspelen, met start en finish in Harkema.