Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Salverda Omloop van de IJsseldelta

zaterdag 2 juni 2018

Zaterdag 2 juni 2018 stonden Liesanne, Maaike, Rixt en Marjolijn (WV Eemland) aan de start van de Salverda Omloop van de IJsseldelta. Een UCI koers waar meerdere profteams aan de start stonden.Om 12.00 werd er geneutraliseerd gestart en was het opletten geblazen. Na 8km was er een valpartij, helaas was Liesanne daarbij betrokken en wist met een aanlopend achterwiel de aansluiting niet meer te maken. Einde koers… 

20 km later was het weer feest, wederom een valpartij, waar Rixt dit keer bij betrokken was. Gelukkig kwam ze er zonder erg vanaf en wist een tijdje later de aansluiting weer te maken. Na deze valpartij raakten Maaike en Marjolijn op achterstand, waar nog twee valpartijen waren en niet veel later moesten zij ook de koers verlaten.

Het peloton was na deze valpartij in twee stukken gebroken en Rixt bevond zich in de tweede groep. Er werd hard gereden om de aansluiting te maken met de eerste groep, helaas zonder succes. 

Na 70km werd de wedstrijd geneutraliseerd vanwege een zware valpartij in de eerste groep, waardoor er geen ambulance meer beschikbaar was in koers. Na 20 minuten stil staan werd de koers weer hervat, de eerder gemeten tijdsverschillen tussen de twee groepen werden gehanteerd. Helaas werd de achterstand van deze groep op de voorste groep te groot en besloot de jury de hele groep na 100km uit koers te halen. Helaas ook voor Rixt een DNF.

Woensdag staan de dames aan de start voor de eerste wedstrijd van de clubcompetitie: De parel van de Veluwe.