Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Ronde van Overijssel

zondag 13 mei 2018

Ronde van Overijssel

Daar stonden we dan als Elite ploeg van de OWC aan de start van de Ronde van Overijssel! Een unieke ervaring om mee te mogen doen in een van de mooiste wedstrijden die er in het land zijn! Lars, Daan, Roy, Rens en Patrick stonden aan de start van de wedstrijd die vanuit Rijssen begon.

Voor de start werden we op het podium geroepen en werden we door de speaker voorgesteld. Na zijn verhaal kregen we een applaus en liepen we met een goed gevoel van het podium. Hierna gingen we direct naar de start waardoor we met z'n allen vooraan stonden. 

Om klokslag 12 uur gingen de hekken open en vertrokken we voor een neutralisatie door Rijssen. Door het mooie en warme weer stonden er al veel mensen langs de kant die de renners aanmoedigen. Na 6km rustig rijden was het zover en werden we losgelaten. In de eerste paar kilometers ging het tempo gelijk omhoog omdat na 3,5km al de eerste premiesprint in Enter was. Na deze sprint werd met goed tempo doorgereden.

Na ongeveer 6km koers tussen Enter en Bornerbroek ontstond er een valpartij in het midden van het peloton waardoor een groot gedeelte moest uitwijken of werd gehinderd. Lars werd hierbij gehinderd en liep hierdoor een kapot voorwiel op en werd ook nog aangereden. Lars moest te lang wachten op een nieuw wiel omdat hij niet was omgeroepen en daardoor de aansluiting met het peloton niet meer kon maken. 

Na de valpartij ging het verder richting het eerste obstakel van de dag: de Tankenberg! Bovenop de berg werden renners aangemoedigd door vele bekenden. Na de passage van de berg ging het gas erop voorin het peloton waardoor het brak. Met snelheden richting de 70km/h werd getracht om er weer bij te komen maar dit lukte in eerste instantie niet. In deze groep zaten Rens en Patrick waardoor het achtervolgen was. Gelukkig was de groep groot waardoor het gat bij Agelo was gedicht. 

Helaas was er weer een valpartij gebeurd waardoor het weer brak en het peloton op een lint kwam. Weer was het achtervolgen en was het flink diepgaan op de Kuiperberg. Richting Tubbergen en Vriezenveen reed een grote groep achter het peloton aan waarin Patrick en Roy zaten. Op de beruchte klinkerstroken bij Vrienzenveen leek dat het was gedaan maar door goed samenwerken in de groep bleef het tempo constant en kwam de groep er uiteindelijk weer bij. 

Voor en na Daarle moesten Rens en Roy het peloton loslaten en de wedstrijd staken. Hierdoor waren alleen Daan en Patrick nog in het peloton aanwezig dat richting de Lemelerberg reed. Op de berg werd een straf tempo gereden maar bleef het bij elkaar. Richting Nijverdal werd het tempo in het peloton gedrukt waardoor er tijd was om te herstellen want de heuvelrug kwam eraan. Hierop werd een straf tempo gereden en werden er snelheden van boven de 80km/h aangetikt! Het was voor Daan en Patrick aanklampen om bij het peloton te blijven. 

Na de afdaling van de motieweg liep de weg valsplat door het landschap waar Daan en Patrick uiteindelijk de aansluiting verloren. Net voorbij de afrit van A1 werden de heren door bezemwagen ingehaald en was het avontuur na 158km voorbij. 

Een mooie ervaring om een koers op zo'n niveau te mogen rijden en vooral een bevestiging dat het de goede kant op gaat. Het publiek was onderweg in grote getalen aanwezig langs de kant om de renners aan te moedigen, wat een wedstrijd!

De renners gaan zich na dit weekend voorbereiden op het District kampioenschap welke in Hellendoor op 2e pinksterdag wordt gehouden.