Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Dames koersen in Belgie

dinsdag 8 mei 2018

Amai, tis koers!

Dit weekend stonden er twee wedstrijden in België op het programma: zaterdag in Schellebelle, en op de zondag in Sinaai. En het was warm, erg warm…

Na een rondje verkennen op zaterdag was het al snel duidelijk dat je hier alleen voorin het peloton het zou gaan redden. Het wegdek was echt Belgisch en de bochten waren scherp. Helaas hadden de dames de trend van héél vroeg opstellen gemist en moesten ze bijna achteraan starten. Plotseling ging iedereen er vandoor zonder dat de dames het signaal hadden gehoord. Een lastige start zorgde ervoor dat Rienke, Maaike en Liesanne al snel in een tweede grote groep achter het peloton kwamen te zitten. Ingrid was wel als een speer naar voren gekomen. Helaas kwam de tweede groep niet terug bij het peloton en werden ze na 30 km uit de koers gehaald. Ook bij Ingrid was na 6 rondjes (van 6 km) de koek op… Zoals Liesanne zei: ‘het was kort maar krachtig’.


 

Voor de zondag was het duidelijk: vroeg bij de start staan. En zo ging het. Mooi vooraan konden de dames starten en dat scheelde een hoop. De eerste paar rondes (8 km) werd er mooi redelijk voorin gereden door iedereen. Er reed al snel één dame weg die een ruime voorsprong kreeg. Daarna werd het peloton in gang getrokken en werd het gat dicht gereden. Enkele aanvalspogingen mislukten en het peloton bleef bij elkaar. Op 2 rondes voor het einde werd Maaike de warmte te veel, en moest ze na 72 km helaas alsnog de strijd staken nadat ze Liesanne nog een keer de laatste aanmoedigingen achterin het peloton had toegeschreeuwd. Ingrid pakte op 1 ronde voor het eind nog een premie op de meet: een mooie beloning voor actief voorin koersen. Het zou sprinten gaan worden en de laatste ronde werd het tempo flink opgevoerd. Helaas moesten Rienke en Liesanne het peloton net voor het einde toch nog laten gaan, maar toch reden ze keurig uit! Ingrid reed de wedstrijd uit in het peloton en kan zeer tevreden zijn met haar prestatie.

Al met al een warm, maar leerzaam weekend!