Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Fitte Vutters Fietsclub 15 jaar

maandag 7 mei 2018

Onderstaand bericht stond 15 jaar geleden in ons clubblad Klein Verzet.

VUTTERS
Vutters opgelet!
Steeds meer OWC’ers komen op een leeftijd dat ze van de baas niet meer hoeven te werken en van een rustig vroegpensioen mogen genieten. De meeste Vutters hebben er dan ook al meer dan 90.000 arbeidsuren voor de werkgever opzitten. Daarom willen de Vutters nog genieten van plezierige fietsuren. Het plan is met ingang van 7 mei 2003 vanaf ons clubgebouw om 13.00 uur te vertrekken voor een trainingsritje van een x aantal kilometers. Een naam gonst al door de OWC voor deze Vutters, nl FVF. Melding op de kabelkrant volgt tzt.

Bertus Morsink

Het bericht markeert het begin van een fietsactiviteit die inmiddels een vaste plaats binnen de Recreatieafdeling van OWC heeft ingenomen. Van een klein groepje fietsers onder leiding van Bertus Morsink, is de FVF uitgegroeid tot een enthousiaste groep van ruim 45 Vutters die op de woensdagmiddag hun kilometers maken.


De eerste Vutters, met van links naar rechts Bertus Morsink, Gerard van ’t Rood, Rikus Uneken en Freek de Vries (de laatste was nog geen Vutter maar kon gezien zijn gunstige werktijden de woensdagmiddag mee fietsen).De huidige groep Vutters rijden in 3 snelheidsgroepen, zodat zoveel mogelijk deelnemers aan hun treken komen. Zo is er de groep ‘Liefhebbers van de racefiets’ die graag meer dan 30 km per uur rijden, een groep met een gemiddelde snelheid rond de 30 km en een groep die het ‘heanig an’ doet.
Op woensdag 16 mei rijden de Vutters hun Jubileumtocht door het grensgebied met Duitsland. Ze fietsen meer dan 100 kilometer, ze genieten van het fraaie landschap over de grens en…………….drinken bij Bäckerie Voss Kaffee und Kuchen, eten bij Pizzaria dal Comare een pizzaatje of een pasta en als afsluiting in het clubgebouw Sur Place een nazit met een drankje en een PKW-tje (pinda’s, kaas en worst).
Jaja, die Vutters weten hoe ze één keer per jaar van het fietsen een feestje moeten maken.

Dick van der Schaaf