Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Ronde van Börger

maandag 9 april 2018

Gr. Preis der Gemeinde Börger

 
Afgelopen zondag reden de elite/ama's onder ideale en warme omstandighedende omloop van Börger. Lars, Daan, Roy, Rens, Patrick en Tom stonden samen met 150 anderen aan de start. Het parcours was afwisselend met stukken waar het tempo flink de hoogte in ging en ook stukken dat er vals plat moest worden overwonnen. De 1e ronde werd er al gelijk een straf tempo gereden waarbij er steeds renners probeerden om weg te komen maar door het hoge tempo was dit niet makkelijk.
 
Lars en Rens reden constant mooi voorin en Roy, Tom, Patrick en Daan zaten wat verder in de buik van het peloton maar schuiven was op de omloop makkelijk waardoor men snel naar voren kon rijden.Na een aantal ronden ging Rens met een aantal renners op avontuur maar ook hun poging strandde. Halverwege ontsnapte er een grote groep en die pakte een redelijke voorsprong maar deze groep werd 2 ronden voor het einde ook weer gegrepen. 
 
Gezien het hoge tempo, 44.5km/h gemiddeld, leek een massasprint onvermijdelijk maar toch lukte het 3 renners nog om te ontsnappen waarbij er 1 renner uiteindelijk solo voor het peloton over de finish kwam. De OWC'ers reden allen de wedstrijd uit in het peloton en gezien de hoge snelheid was dit een ideale koers om snelheid op te doen. 
 
Komend weekend staat op zaterdag voor de Elite de Zuiderzeeronde in de clubcompetitie op het programma en rijden de amateurs de Omloop van het Klein Hein. Zondag is de ronde van Steinfurt waarbij zowel de Elite als de Amateurs rijden.