Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Fietsen Benidorm 23 februari t/m 4 maart 2018

zondag 11 maart 2018

Fietsen in Benidorm 23 februari t/m 4 maart 2018

De enthousiaste ervaring van de trainingsweek naar Benidorm opgetekend door Jan Jacobs lid van FTC Kotten.

Al vele jaren komt Rob Hilgenberg bij de opening van het wegseizoen met zijn verhaal over Benidorm. Lekker fietsen, veel hoogtemeters, goed weer, lange broek neem ik niet mee en zo nog wat meer dingen die moeten aantonen hoe lekker zo’n weekje fietsvakantie kan zijn.
Je moet gewoon eens meegaan, je zult zien hoe lekker ’t is. Voor het geld hoef je het niet te laten, maar EUR 300,00 all inclusive.
Toen nog een paar leden van FTC Kotten aangaven mee te gaan heb ik me bij Rob aangemeld. Nog dezelfde week had ik alle informatie van Harrie Klieverik op de mail staan.

Tijdens de informatieavond de eerste kennismaking met de deelnemers uit Oldenzaal en dit gaf direct een vertrouwd gevoel. Harrie en Gerrit Mensink namen de aandachtspuntjes nog onder de loep en toen weer huiswaarts.

Twee van de FTC Kotten leden wilde erg goed voor de dag komen en hebben maar een nieuw karretje besteld. Met een nieuwe cassette, ketting en bandjes kon ook mijn fiets ingepakt worden.
Op vrijdagmorgen in alle vroegte naar Oldenzaal getogen en daar aangekomen was het laden van de aanhanger al in volle gang. Maar een handje toesteken was nog steeds mogelijk.
Alle buspassagiers zochten een plekje en de reis ging via Arnhem, Venlo en Roermond naar Hoensbroek. Vandaar in één ruk naar Benidorm waar we zaterdagmiddag op tijd aankwamen om nog te kunnen lunchen en daarna nog een tochtje te maken richting Calpe.

De volgende dagen, met een leuke gemêleerde groep tochtjes gemaakt. Tijdens de lunch in het hotel werden de afstanden, hoogtemeters en andere fietswetenswaardigheden met de overige coureurs doorgenomen. Tussen de lunch en het diner is de tijd benut om iets van Benidorm te zien, waarbij het nuttigen van een bakje koffie en/of een biertje zeker niet vergeten werd.

Nog nooit regen gehad in al die jaren, nou die ene dag dat het wel regende hebben we de verjaardag van Rob maar gevierd. Voordat de alcohol de volgende dag in suikers omgezet was duurde even, maar toen ging het klimmen en dalen ook wel weer.
Zo nog een paar kreten en wetenswaardigheden:

Ie heb ok n klein blad. Gelletje al gehad. Mangs bi’je te bange. Laten lopen, remme kos tied. Queen of the hill, Guadalest descent. Hej da in Winterswiek ok?

Op vrijdag toch nog een ritje gemaakt in de miezerregen en toen was het al weer tijd om de fietsen in te pakken.
De leu die met de vlieger gingen vertrokken die dag, ’s nachts of ergens op zaterdag.
Zaterdag net na de middag de aanhanger weer inpakken en toen weer huiswaarts. De sneeuw bij Montpellier was al weer gesmolten en dus geen enkele beperking om tijdig thuis te zijn. In Oldenzaal fiets en bagage bij elkaar zoeken en naar huis.

Al met al een prachtige (fiets)vakantie met hele leuke, prettige leu oet Twente. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

Zo aan het einde van een verslagje hoort dan een bedankje, maar in dit geval een welgemeend bedankt aan OWC Oldenzaal, aan alle deelnemers voor een geweldige week en met name de organisatie, Gerrit en Harrie.

Tot volgend jaar


In totaal gingen 50 personen mee. Velen met de bus en enkelen met het vliegtuig. De aanhanger bood plek voor 36 fietsen. Deze waren ieder netjes opgeborgen in een doos waarmee het risico op beschadiging nihil was.