Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Opening Expositie Wielercarriere Herman Snoeijink

vrijdag 12 januari 2018

Dinsdagavond 9 januari 2018 was het zover in Erve Kuiper aan het kanaal in Denekamp. De zaal was bomvol toen om half acht de expositie werd geopend door presentator Harry Middeljans. De carrière van Herman was de basis voor het verloop waarin 'Kenners' werden uitgevraagd en uitgedaagd door Middeljans.Oud-renners kwamen als eerste aan het woord. Het is de toon die de muziek maakt, is het gezegde en dat was vanavond het geval. Na zoveel jaren zijn de scherpe puntjes er wel af en kon er luchtig worden gepraat. Hoor en wederhoor werd toegepast dus Herman kreeg ruimschoots de gelegenheid te corrigeren waar dat nodig was.
Vele anekdotes passeerden: krappe bochten, krappe Renaultjes, krappe schema’s en krappe scores. Waar deed je het voor? Voor dikke prijzen? Voor de eer? Het laatste zeker wel. Dat gold voor iedere renner maar zeker voor Herman Snoeijink dat werd vanavond wel duidelijk. Anders win je geen 365 prijzen. Een insider wist me te vertellen dat het werkelijke aantal hoger was. Gemakkelijk meer dan 500! En insiders waren bijna alle aanwezigen, vaak kende men elkaar al tig jaren.
De pauze voldeed ruim aan de behoefte om elkaar weer eens te spreken. Na de pauze kwamen we dichter bij het heden. Johan Grobbe meldde een aantal puntige situaties.Marianne Vos en Moniek Tenniglo vertelden over hun ervaringen met Herman. Rudi Kemna en Tom Veelers spraken over SunWeb, het team waarbij Herman ook vandaag nog betrokken is. Met veel humor schetste een broer van Herman de verhoudingen binnen het gezin Snoeijink. De zaal was er stil van.Applaus toen de rol van Marian, de vrouw van Herman, aan de orde kwam. Het was duidelijk: alleen kun je niks! Herman en Henny Kuiper sloten de avond passend af en bedankten de gasten.
De avond was kundig ingericht, het was goed begrepen waar de gasten voor kwamen.De foto’s zijn van Walter Niehuis met daarop: Herman, de presentator Harry Middeljans, Johan Grobbe, Marianne Vos, Moniek Tenniglo, Tom Veelers en Hennie Kuiper.
De Expositie (Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, 7591 ND in Denekamp) ga ik nog een keer bezoeken speciaal om de schitterende Zesdaagse-Baanmotor op de foto te zetten.

Rikus.